Limburgse handbal derby KEMBIT-LIONS vs Herpertz/BEVO zonder spanning

Zaterdag 17 september 2022 dè handbalkraker en handbal derby van Limburg.
Vooraf was het voor iedereen duidelijk en staat het niet ter discussie dat deze wedstrijden er om gaan. Beide teams zullen alles uit de kast trekken om de punten mee naar huis te nemen. Het publiek ging er dan ook eens goed voor zitten/staan om een wedstrijd vol spanning, spektakel en sensatie te zien.

Fotografie: Jos Joosten

KEMBIT-LIONS maatje te groot voor Herpertz/BEVO

BEVO opende de score na 25 seconden en kwam daarmee voor de eerste en laatste keer op voorsprong. KEMBIT-LIONS kwam al snel op gelijke hoogte en nam direct afstand, 5-1 die voor BEVO niet meer te overbruggen viel.

Er werd ontzettend hard gewerkt en aan inzet lag het niet. Helaas aan BEVO zijde werden er teveel technisch fouten gemaakt waarmee je LIONS in de kaart speelt. Met snelle tegenaanvallen en break outs was het voor het jonge en deels onervaren BEVO niet bij te houden en werden de fouten direct afgestraft.

BEVO bleef vechten om de marge zo klein mogelijke houden maar door het beter ingespeelde en kwalitatief betere team van LIONS was dat onbegonnen werk.

KEMBIT-LIONS heeft goed als team onder aanvoering van Ivo Steins gespeeld zowel aanvallend als in verdedigend opzicht. Er werd goed samengewerkt. De keepers Jens en Scott konden daardoor ook extra ballen stoppen, echt teamwork.

Iedereen kreeg van Christoph speelminuten. Het is heel mooi om te zien dat de mannen het goed oppakken en de flow erin houden. Robin Leunissen met zijn kanonschoten maakte het Versteijnen erg moeilijk en gooide op slag van rust het zeventiende doelpunt van afstand en via de lat erin 17-10 ruststand.

In de tweede helft ging LIONS door met waar ze in het eerste mee gestopt waren. Na 1 minuut gespeeld te hebben was het 19-10. Jens stopte een open kans van BEVO waaruit LIONS kon scoren. Na 6 minuten nam Scott de plaats van Jens over. Met prachtige stops wist hij ook zijn mannetje te staan.

Met tussen standen van 20-11, 23-13, 26-16, 30-22, 33-22, was de wedstrijd gespeeld en stond er uiteindelijk bij het eindsignaal een 35-25 stand op het scorebord.

Bij LIONS was na de grote voorsprong de scherpte er een beetje af waardoor Versteijnen ook wat extra ballen kon stoppen anders was het verschil nog groter geweest. BEVO heeft net als LIONS een aantal ervaren spelers moeten laten gaan. Daarnaast kampt BEVO momenteel met blessure leed. Oa. Niels Poot en Niek Jordens zijn een groot gemis. Richard Curfs en Joeri Verjans zullen opnieuw moeten bouwen om op het ‘oude’ niveau terug te komen.

Al met al geen spannende handbal derby zoals we dat gewend zijn. KEMBIT-LIONS is een stapje verder dan BEVO.

Man of the Match: Herpertz/BEVO Kaj Geenen en bij KEMBIT-LIONS Ivo Steins

Doelpunten makers KEMBIT-LIONS: Ivo 7, Robin 6, João, Rob 4, Tobias, Martijn 3, Jonas, Jasper Adams, Joris 2,  Jasper Ritzen en Jelte elk 1.

Fotografie: Jos Joosten LIONS - Bevo