Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

OCI-LIONS 2 stijgt 4 plekken na winst

n een goed gevuld Glanerbrook stond de wedstrijd tussen OCI-LIONS 2 tegen WHC/Hercules op het programma. In de hal was een prima sfeer en veel publiek was op deze mooie handbalmiddag afgekomen. Het is een belangrijke wedstrijd, want de winnaar van deze wedstrijd zal een flink aantal plekken stijgen op de ranglijst van de Eredivisie.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd maar 2 punten zijn binnen

De tegenstander WHC/Hercules is vorig seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie. Het is een fysiek sterk team wat vooral ook put uit de nodige ervaring van groot aantal spelers. De ploeg van OCI-LIONS 2 is bijna het tegenovergestelde, dus dat beloofd een mooie strijd te worden.

Vanaf het startsignaal nam OCI-LIONS 2 het initiatief en maakte prachtige goals. De dekking stond stabiel en keeper Bram Kleijkers stond zeer sterk te keepen. De eerste 20 minuten waren ontzettend goed van onze OCI-LIONS talenten. Dit resulteerde in een voorsprong van 6 doelpunten. Er leek geen vuiltje aan de lucht, echter dit seizoen bestaat het opleidingsteam uit een voltallige selectie van ca. 17 spelers. Het is dan ook een hele klus om ieder voldoende speelminuten te kunnen geven. Tijdens de wedstrijd proberen de coaches dan ook volop door te wisselen. Helaas pakte dat in deze wedstrijd iets minder goed uit en Hercules wist terug in de wedstrijd te komen. De rust werd wel nog behaald met een kleine voorsprong (13-11).

Na de rust starte OCI-LIONS 2 wederom voortvarend, de voorsprong werd gelijk uitgeboud. Toch kon OCI-LIONS 2 dit keer niet echt ver uitlopen ten opzichte van Hercules. Steeds kwam de ploeg terug in de wedstrijd. Het bleef hierdoor de hele wedstrijd spannend wie met de punten naar huis zou gaan. De jongens van OCI-LIONS 2 wisten gelukkig de kleine voorsprong te behouden tot aan het einde en wist de wedstrijd te winnen met 24-22.

Door de twee punten stijgt OCI-LIONS 2 op de ranglijst naar de middenmoot van de Eredivisie.

Man of the Match: Bram Kleijkers

Doelpuntenmakers: Thomas (4), Tristen (4), Tim P (4), Koen (3), Tim R (2), Robin (2), Cas (2), Jesper (1), Mats (1), Stijn (1).

Komend weekend staat de verre uitwedstrijd naar Volendam op het programma.