OCI-LIONS laat koploper Hurry Up kansloos in Sittard

OCI-LIONS speelde zaterdagavond de topper tegen Hurry Up uit Zwartemeer. Inzet was de koppositie in de BENE-League. Hurry Up kon alleen de eerste vijf minuten echt partij bieden, daarna was het LIONS, leunend op een ijzersterke dekking, dat de voorsprong nam en deze rustig uitbouwde tot een 33-19 eindstand.

Doelman Luuk Hoiting, niet te passeren

OCI-LIONS begon overtuigend en gretig aan de wedstrijd in de eigen Stadssporthal. Jasper Adams nam zijn ploeg met vier doelpunten in het eerste kwart bij de hand, 9-3. Hurry Up oogde bij tijd en wijlen sloom, en leverde met haar fysieke spelers veel snelheid in. De dekking van LIONS stond uitstekend, mede door een geweldig keepende Luuk Hoiting.

Joris Baart scoorde maar liefst vijfmaal in het tweede kwart, Hurry Up probeerde via goals van Suton en Thiago de schade voor rust te beperken. Ruststand 18-9.

In de tweede helft bleek LIONS allerminst van plan de gashendel dicht te draaien. Pieter Strauven kwam in de ploeg en zorgde met eigen doelpunten en mooie assists voor een 24-13 voorsprong. Aanvoerder Ivo Steins zou de wedstrijd niet uitspelen, na een administratieve fout moest hij na zijn tweede tijdstraf met een rode kaart naar de tribune verhuizen. LIONS liet zich echter niet gek maken en ging stug door waar het mee bezig was. Martijn Kleijkers aan de cirkel, Bram Versteegden en Luca van Straaten bekroonden hun invalbeurten met doelpunten waardoor het verschil gelijk bleef. 29-18 met nog vijf minuten op de klok. Hurry Up had allang geen vertrouwen meer in een goede afloop, een gefrustreerde Tim Remer pakte zijn derde tijdstraf en mocht ook vertrekken. Luca van Straaten en Rob Schmeits vanaf 7 meter, bepaalden de eindstand op 33-19.

Doelman Luuk Hoiting werd uitgeroepen tot Man of the Match, Jasper Adams was met acht doelpunten topscorer bij OCI-LIONS. Door de winst neemt OCI-LIONS dankzij een beter doelsaldo de koppositie over van Hurry Up.

Scores OCI-LIONS: Jasper Adams 8, Rob Schmeits en Joris Baart 5, Ivo Steins, Joao Ramos en Pieter Strauven 3, Martijn Kleijkers en Luca van Straaten 2, Bram Versteegden en Serge Heijnen 1.