Ongeslagen status van KEMBIT-LIONS sneuvelt in Volendam

Dinsdag 3 oktober: Volendam tegen KEMBIT-LIONS. Het was al de vierde keer binnen een paar maanden dat beide kemphanen tegenover elkaar stonden. De drie vorige wedstrijden werden een prooi voor LIONS, met als gevolg dat de kampioensschaal en de Supercup nu in Limburg staan. Logisch dus dat Volendam uit was op revanche en zich tot in de puntjes had voorbereid.

Drie zware wedstrijden achter elkaar nekt LIONS

Laten we er geen doekjes omheen winden: aan de ongeslagen status van KEMBIT-LIONS is een abrupt einde gekomen in Volendam. De derde zware uitwedstrijd op rij werd teveel voor de jongens. Je zag het eigenlijk al vroeg in de wedstrijd aankomen. Van de fameuze dekking was deze keer niks te zien en aanvallend werd er weinig van gebakken. Veel aanvallen eindigden met afspeel- en technische fouten en als er al eens een bal op doel kwam stond Craig McLelland in de weg. Na vijf minuten stond het 5-2 en na een kwartier spelen was de achterstand al tot 10-5 opgelopen en de wedstrijd verloren.

Drie minuten voor de pauze kreeg Luca van Straaten rood voor een verdedigende actie waarbij hij een speler van Volendam in het gezicht raakte. Vrijwel tegelijkertijd kwam Ephrahim Jerry bij Volendam binnen de lijnen en hij was het die met twee afstandsschoten de ruststand op 18-12 bepaalde. Nu moet gezegd dat KEMBIT-LIONS een specialist is in het wegwerken van achterstanden, maar deze keer was daar geen sprake van. Aanvankelijk kon de schade nog beperkt worden gehouden tot vijf á zes doelpunten. Ook Jur Eussen die voor de pauze onzichtbaar was kwam nu tot scoren. Maar al met al werd het van kwaad tot erger: 26-18 na tien minuten spelen en 31-20 na een kwartier in de tweede helft. Het eindsignaal kwam als een verlossing bij 39-30. Aan de ongeslagen status was op niet mis te verstane wijze een einde gekomen. Wonden likken en opnieuw opladen mannen! Er komen nu twee thuiswedstrijden aan. Zaterdag 7 oktober om 20.00 uur spelen we tegen Houten en op zondag 22 oktober om 16.00 uur tegen Hurry Up. Beide wedstrijden vinden plaats in de Stadssporthal in Sittard.

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jur Eussen met 6 doelpunten. De overige treffers kwamen van Ivo Steins en Tobias Weiler (ieder 4), Philip Hempel, Martijn Kleijkers, Rob Schmeits en Luca van Straaten (ieder 2), en Kyan van Berlo, Jelte Hiemstra en Jasper Ritzen, (ieder 1). Jasper Adams bleef met een lichte blessure de gehele wedstrijd aan de kant.