Nationale Beker
Top Foto

Ook Bocholt moet eraan geloven en verslikken zich in gretig KEMBIT-LIONS

Zaterdag 9 oktober stond de absolute topper op het programma en mag het team van Christoph naar Bocholt reizen. Bocholt heeft nog geen verliespunten en staat met 10 uit 5 bovenaan in de BNL.
KEMBIT-LIONS heeft uit bij Visé een punt verloren en staat met 9 punten op een mooie tweede plaats.

Fotografie Reza

KEMBIT-LIONS laat ook in en tegen Bocholt een hele goede indruk achter en wint overtuigend

LIONS nam direct het voortouw en opende de wedstrijd met een doelpunt van João Ramos.
Bocholt had wel een antwoord en nam de leiding over en kwam op 3-1. LIONS was niet van plan om Bocholt verder uit te laten lopen en kwam langszij 3-3.

Tot 8-8 had Bocholt regelmatig voor gestaan (6-4, 8-6) maar daarna nam KEMBIT-LIONS brutaal de voorsprong en liep uit via 9-12 naar 11-15. In deze fase wist Bocholt de voorsprong nog wat te slinken naar 13-15 met wat snelle doelpunten maar LIONS wist zichzelf te belonen en ging de rust in met 4 doelpunten verschil 15-19.

De aanval was subliem. Er werd prima gespeeld en de kansen die er werden gecreëerd werden bijna voor 100% verzilverd. De keepers van Bocholt kregen geen grip op de schoten van João, Pieter en Joris die elk 4 maal in de eerste helft het net wisten te vinden. Pieter was heel beweeglijk waardoor heel gevaarlijk waar Bocholt veel moeite mee had. Door zijn dreiging kwam er veel ruimte om Joris en João in stelling te brengen.

Bart Lenders wisselde nog wel de keeper Versteijnen voor Leroy maar dat mocht niet baten. De dekking van Bocholt had regelmatig het nakijken. Geen collectief handelen waardoor de keepers er uiteindelijk niets mee konden.

KEMBIT-LIONS stond wel lekker collectief in de dekking waardoor Bram ook een paar mooie ballen kon stoppen. Maar ook Bram had even een adempauze nodig en werd door Luuk gewisseld. Na wat aanwijzingen rijker, kon Bram weer plaats onder de lat innemen.

Na rust begon LIONS met de bal maar die werd door Bocholt afgenomen waardoor Bocholt in de aanval erop kon scoren 16-19. LIONS bleef heel professioneel en rustig en maakte de gecreëerde kansen af 16-21.

Helaas waren de 2 minuten straffen niet in balans en heeft LIONS regelmatig met een man minder op het veld gestaan. Ook waren er veel beslissingen niet duidelijk. In die fase bleef LIONS wel scoren en wist Bocholt netjes op achterstand te houden.

LIONS heeft altijd de tweede helft met 3 tot 5 doelpunten voorgestaan (19-23, 23-27, 25-30, 27-31, 28-32, 29-34) en is niet meer in gevaar gekomen.

Opvallend is dat KEMBIT-LIONS vanuit alle posities kan scoren en dat de doelpuntenmakers goed verdeeld zijn. Ook mentaal en fysiek is de ploeg fit en alle spelers stralen veel plezier uit.

Bart Lenders was duidelijk na afloop. "Er wordt bij Bocholt op zich hard gewerkt op de training en daar lukt veel maar dat komt er nog niet uit in de wedstrijden. Bocholt is nog niet de ploeg zowel qua bezetting als beleving en hebben nog wat meer tijd nodig om het niveau van 2020-2021 te evenaren. LIONS is daarentegen veel verder en heeft ook nog eens Leunissen, Eussen en Heijnen op de bank zitten die vlekkeloos zonder kracht- en niveauverschil ingezet kunnen worden".

KEMBIT-LIONS is ondanks het stoppen van Luuk Hoiting, Lino Janssen en het vertrek van Jeroen De Beule, die vandag 8 maal scoort tegen LIONS en Tim Roefs, op de goede weg. Met de aanvullende talentvolle jeugd-spelers zijn er in 6 wedstrijden 11 punten gehaald waardoor het team heeft laten zien dat ze in aanmerking komen voor de Final4. Het seizoen is nog lang. Er gaat nog veel water door de maas. Er moeten nog 16 rondes gespeeld worden waarin nog van alles kan gebeuren maar de eerste klap is een daalder waard.

Doelpunten KEMBIT-LIONS: Joris 8, Pieter 7, Ramos 6, Ivo en Luca 3, Jonas, Rob en Jasper 2, Martijn 1.
Doelpunten Bocholt: Jeroen De Beule 8, Spooren 7, Winters, Valkenborgh, Claessens en Rola 3, Glorieux en Driessen 2.