LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

OOK KEMBIT-LIONS ZAL VERSPREIDING VAN HET CORONAVIRUS TEGENGAAN

De wereld staat op z’n kop en we moeten snelle beslissingen nemen. We zijn in een echt onwerkelijk tijdperk terechtgekomen. Het blijft onzeker en we zijn allemaal onwetend in hoeverre het Coronavirus ons land en het dagelijkse leven nog meer in zijn greep gaat nemen.

De impact op de samenleving neemt helaas steeds verder toe

Als gevolg van de toename van het aantal besmettingen in de regio Nederlands Limburg en met name de gemeente Sittard-Geleen, heeft het bestuur van Tophandbal Zuid-Limburg in samenspraak met spelers en staf besloten om de wedstrijd van zaterdag 10 oktober uit tegen Visé te verplaatsen naar een ander tijdstip.

KEMBIT-LIONS vindt het op dit moment niet meer verantwoord om, hoewel er nog geen directe besmettingen geconstateerd zijn binnen de groep, naar België af te reizen om daar een BENE-League wedstrijd tegen Visé te spelen. Gezien het feit dat er besmettingen zijn in de zeer nabije familiekring van spelers en staf, is deze beslissing genomen. Naast de sportieve uitdagingen heeft ook de maatschappelijke factor een sterke rol bij deze besluitvorming. Veel spelers zijn naast hun sport werkzaam of studeren en kunnen het risico niet lopen dat een besmetting door hun hobby deze verplichtingen in de weg staat.

De verenigingen in de Nederlandse Eredivisie hebben donderdag 8 oktober gezamenlijk en unaniem besloten om de wedstrijden van het komende weekeinde 10-11 oktober te verplaatsen en de ontwikkelingen van de pandemie af te wachten. Naast de Eredivisie-verenigingen hebben ook vele clubs binnen de BENE-League zeer recent een of meerdere quarantaine periodes achter de rug. Gezien deze feiten heeft Tophandbal Zuid-Limburg besloten om deze wedstrijd op 10 oktober in Visé niet te spelen.

De impact op de samenleving neemt helaas steeds verder toe. Vooralsnog is niemand van onze selecties besmet met dit virus. Afgaande op de ernstige geluiden van collega verenigingen die helaas wel te maken hebben gehad met diverse besmette spelers, is het vanzelfsprekend de situatie uiterst serieus te nemen en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Tophandbal Zuid-Limburg volgt tot nu toe alle adviezen van de zijde van het RIVM en/of de overheid zijn gegeven op en neemt de ervaringen mee van collega verenigingen.

Wij hopen dat we na dinsdag 13 oktober meer duidelijkheid krijgen vanuit de overheid waar we als clubs in gezamenlijkheid naar kunnen handelen zodat individuele besluiten kunnen uitblijven.

De organisatie van Tophandbal Zuid-Limburg hoopt dat iedereen verdere zonder ernstige fysieke gevolgen door deze gezondheidscrisis heen komt. Want naast de economische tegenvallers voor velen staat de gezondheid van iedereen natuurlijk voorop.

Wij wensen iedereen alle goeds en veel sterkte in deze tijd!

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top