LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

PIETER STRAUVEN IN DE WACHTKAMER: TRANSFER NAAR FRANKRIJK OP LOSSE SCHROEVEN

Al in januari maakte spelverdeler Pieter Strauven – komende maand wordt hij 24 – zijn belangstelling voor de Franse competitie kenbaar bij de technische staf van KEMBIT-LIONS.

Fotografie: Jos Joosten

Wij wensen Pieter heel veel succes bij zijn nieuwe avontuur in het buitenland, bedankt dat we 4 seizoenen van je hebben mogen genieten

So far, so good. De Belgische centrale aanvaller heeft er inmiddels vier seizoenen in Sittardse dienst op zitten en gaf aan toe te zijn aan een nieuwe omgeving én uitdaging.

Limburg LIONS ging snel op zoek naar een adequate vervanger op die positie voor komend seizoen en kwam terecht bij de Duitser Tobias Weiler die een aantal trainingen mee maakte en begin maart in het thuisduel tegen Sporting Pelt debuteerde in de Sittardse ploeg. De 23-jarige opbouwer speelde onder meer bij de opleidingsploeg van VfL Gummersbach maar zat al enige tijd zonder club. Een transfer die voor Strauven ‘vervelende’ gevolgen zou hebben. De contacten met geïnteresseerde Franse club werden minder om uiteindelijk helemaal te stranden. Strauven zit nu dus zonder club, weet ook dat er in de Sittardse selectie voor komend seizoen geen plaats gereserveerd is.

Internationale topclubs uit de grote Europese competities hengelden in 2017 al naar de diensten van het Belgische toptalent uit Maasmechelen maar hij verkoos nog een jaartje bij Tongeren te blijven, de club die hij tien seizoenen trouw bleef en waar hij op 8-jarige leeftijd als jeugdhandballertje de eerste handbalstappen zette. Het voormalig Belgisch toptalent. Amper 19 jaar lijfde Limburg LIONS hem in 2018 in. Hij liet er zelfs een transfer naar de opleidingsploeg van de Duitse topclub Füchse Berlin voor schieten. 

In totaal kwam Strauven 105 keer in actie voor LIONS waarin hij 209 doelpunten maakte. Als trainers maakte Strauven in zijn vier seizoenen LIONS kennis met Mark Schmetz, Lamert Schuurs en Christoph Jauernik.

Zijn eerdere ambitie om de volgende stap naar het buitenland te maken moet dus even in de ijskast.

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top