LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Rob Schmeits verruilt KEMBIT-LIONS voor Sporting Pelt

KEMBIT-LIONS speler Rob Schmeits gaat met ingang van het seizoen 2024-2025 spelen voor het Belgische Sporting Pelt. Rob (29) doorliep de jeugdopleiding bij HV Sittardia en speelt sinds 2013 voor Limburg LIONS.

We bedanken Rob voor zijn loyaliteit aan Limburg LIONS, we hebben genoten van zijn spel

De rechterhoekspeler was al die jaren een vaste kracht in het eerste team en een van de meeste scorende hoekspelers in Nederland. Hij speelde bij LIONS samen met inmiddels grote namen in de handbalwereld als Luc Steins en Kay Smits. In de afgelopen seizoenen zijn vele ‘maatjes’ van hem weggegaan en is Rob nu nog de laatste van de eerste lichting.

Begin dit jaar werd hij nog opgenomen in de selectie van het Nederlands team voor het WK in Polen.

“Ik heb in het verleden al meerdere buitenlandse aanbiedingen afgeslagen, maar nu ik wat ouder begin te worden wil ik toch nog een keer een avontuur aangaan” zegt Rob. “Met het recente faillissement van de club heeft mijn vertrek niks te maken. Het contact met Pelt bestond al langer en werd al ruim voor die tijd getekend. Limburg LIONS blijft mijn club en zolang ik hier nog speel zal ik vanzelfsprekend alles doen wat in mijn vermogen ligt om de jongens zo ver mogelijk te laten komen.”

Wij betreuren uiteraard dat Rob ons gaat verlaten maar wij gunnen hem deze uitdaging in zijn handbal-carrière van harte. Hij heeft zich altijd met hart en ziel voor Limburg LIONS ingezet en er is wederzijds dan ook alleen maar sprake van warme en positieve gevoelens.

 

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top