Spannende Limburgse derby, OCI-LIONS en Herpertz BEVO delen de punten

In een goed gevulde stadssporthal stond de Limburgse derby tussen OCI-LIONS en Herpetz/Bevo HC op de rol. BEVO staat voor aanvang van dit duel op 2 punten achterstand en na 60 minutenblijft dit ook zo. Niet alleen belangrijk voor de BENE-League maar ook voor het Nederlands kampioenschap in verband met de te verdienen bonuspunten.

De spannning tot het einde. Publike winnaar

Een gelijk opgaande en spannende wedstrijd, alhoewel BEVO met 10-13 voor kwam te staan. Bij BEVO scoorden de hoekspelers Sijbren Stijweg en Kobe Seras in de eerste helft regelmatig, bij LIONS verliep het scoren via de hoeken wat moeizamer. BEVO maakte het zich zelf moeilijk, vlak voor rust, kreeg de thuisploeg twee tijdstraffen waarvan eentje voor een wisselfout. Met twee spelers minder op de vloer wist de ploeg van coach Christoph Jauernik een 16-17 achterstand om te buigen in een 18-17 ruststand.

OCI-LIONS kwam niet lekker uit de kleedkamer. De gasten uit Panningen namen meteen bij de start van de tweede helft een voorsprong van 3 doelpunten: 20-23 en 21-24. Maar de nummer twee op de ranglijst bleef geloven in een goede afloop en vocht zich telkens weer terug, mede ook door goed keeperswerk van Luuk Hoiting die 3 strafworpen wist te keren. Tijdstraffen liepen als een rode draad door het duel: elk team kreeg er 6, plus ook nog eens een rode kaart voor Joris Baart en Jeroen van den Beucken. De Bevo-flankspeler ging, volgens de arbiters, te fors in op Rob Schmeits bij een verdedigende actie. Joris kreeg zijn rode kaart, met nog 55 seconden te spelen en bij 28-29, na een vermeende tik in het gezicht bij een tegenstander. Balvoordeel voor BEVO dus. BEVO wist dit niet uit te spelen. Dertig tellen voor tijd scoorde Rob Schmeits de laatste én gelijkmakende treffer van de wedstrijd. Tot grote vreugde van de fans op de tribune die hun geluk niet op konden.

Grote winnaar is uiteindelijk de neutrale toeschouwer. Het was een mooie gelijk opgaande en spannende strijd die live werd verslagen door Richard van der Made van NPO1 en Maurice Jessen van L1.

Doelpuntenmakers OCI-LIONS: Ivo Steins 9 en Jasper Adams 8, Joris Baart 4, Rob Schmeits 3 en Lino Janssen 2, Pieter Strauven 3.

BEVO: Nick de Kuijper 6, Daniel Eggert 5, Kobe Seras, Niek Jordens, Dario Polman 4, Sijbren Stijweg, Niels Poot , Nick van der Beucken 2.

Man of the Match: Doelman Arjan Versteijnen van BEVO en Jasper Adams voor OCI-LIONS