KEMBIT-LIONS staat door een sterke overwinning tegen Hurry-Up stevig op plek twee in de Handbal NL League

In een goed gevulde Stadssporthal trad KEMBIT-LIONS op zaterdag 1 april aan tegen Hurry-Up uit Zwartemeer.

Fotografie: Reza

KEMBIT-LIONS maakt het geen moment spannend tegen Hurry-Up

Vooraf aan deze wedstrijd waren beide ploegen in goeden doen. De mannen van Joop Fiege staan net als KEMBIT-LIONS in de halve finale van de Nationale Beker en hadden nog niet verloren in de HandbalNL League. Ook LIONS heeft zich na de verloren BENE-League finale tegen Bocholt weer goed herpakt met een overwinning tegen Tachos en knikkerde het Aalsmeer uit het bekertoernooi. Het beloofde dus een spannende en leuke wedstrijd te worden.

Spannend werd het op de eerste vijf minuten na echter niet. Na een 1-2 achterstand bogen onze mannen deze, mede door een 2 minuten straf aan de kant van de Zwartemeerders, om naar een 6-3 voorsprong. Door wat technische fouten aan de kant van Hurry-Up en knap keeperswerk van Jens Dijkstra liepen onze mannen snel uit naar een tussenstand van 14-7. Niet veel later kon Sjoerd Boonstra van Hurry-Up al gaan douchen. Hij kreeg een directe rode kaart door een harde overtreding te maken op Tobias Weiler (zie foto). Mede door de twee minuten tijdstraf die daarop volgde, werd de ruststand bepaald op 18-10.

Door de grote voorsprong van 8 doelpunten bij rust vond Christoph Jauernik dat de reserves de tweede helft het veld in mochten. Zo kregen Jelte Hiemstra, Jasper Ritzen, Tobias Weiler en Philipp Hempel de kans om zich te bewijzen. Dit verliep alleraardigst. Na een sterke openingsfase werd de score van 8 behouden en stond er een stand van 20-12 op het bord. Na wat slordigheidjes en twee keer twee minuten, voor Jelte en een verkeerde wissel, kromp de voorsprong naar 20-15. Maar mede door goed keeperswerk van Bram Kleijkers, die Jens in de tweede helft goed verving, en de knappe goals van Robin Leunissen kwam de overwinning niet meer in gevaar. Zo werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 32-25.

Door deze derde overwinning op rij (in alle competities) tankt KEMBIT-LIONS weer extra vertrouwen richting de volgende wedstrijd die volgende week zaterdag 8 april thuis gepland staat tegen Volendam. Onze mannen staan nu stevig op de tweede plaats met 7 punten (waarvan 3 bonuspunten) en hebben ook nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Aalsmeer die eerste staat met 8 punten.

Man of the Match: bij Hurry-Up werd Brent Riksten en bij KEMBIT-LIONS Ids Eussen.

Doelpuntenmakers bij KEMBIT-LIONS: Robin Leunissen 6, Rob Schmeits en Ids Eussen (ieder 5), Joris Baart 4, Jasper Ritzen en Ivo Steins (ieder 3), Luca van Straaten en Jonas Dell (ieder 2), Jasper Adams en Tobias Weiler (ieder 1).

Foto's: FotoReza