Subliem spelend KEMBIT-LIONS, Hubo Handbal geen schijn van kans

Dinsdag 4 oktober 2022. Hubo Handbal stond op het programma en op papier beslist geen gemakkelijke tegenstander.  Met een wedstrijd verlies staat Hubo Handbal 1 punt achter op KEMBIT-LIONS.
Fotografie: Publiciteit Visie Frank Kerbusch

Een super teamprestatie met een subliem keepende Jens Dijkstra

Hubo Handbal kwam goed uit de startblokken en binnen 1 minuut stond het al 0-2. LIONS herpakte zich direct en na 5 minuten was het in evenwicht 2-2. KEMBIT-LIONS had het moeilijk in de aanval door de felle dekking van Hubo Handbal.

LIONS zette de versnelling in en pakte een 9-4 voorsprong mede doordat Jens een paar mooie ballen eruit haalde en safe stond te keepen. KEMBIT-LIONS ging slimmer spelen en speelde in deze fase de dekking van Hubo Handbal zoek. Na 22 minuten stond er een 14-8 stand op het scorebord. Jens bleef zijn ballen stoppen en werd een echte sta-in-de-weg voor Hubo Handbal.

LIONS mist een aantal kansen voor open doel om er 8 verschil van te maken waardoor Hubo Handbal terug kan komen tot 5 doelpunten. Toch vergrootte LIONS de marge en ging rusten met een 20-13 op het scorebord.

Direct na de thee een prachtige break van Jens op Luca en Luca maakt het bijzonder mooi af 21-13. Jens weer super stops en houdt lang zijn doel schoon in de tweede helft.

LIONS gaat wat slordiger spelen en mist wat kansen. Kevin Sirautstop, keeper van Hubo Handbal stopt nu ook mooie ballen. Na 10 minuten stand 25-18. Het gaat op en neer en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Met nog 10 minuten te spelen vraagt Christoph een time out aan, stand 31-25. Nog 5 minuten, 35-28, verschil nog steeds 7 punten.

Publiekswissel voor Jens met nog 4,5 minuut te gaan. Slordig balverlies aan de zijde van LIONS waardoor Hubo Handbal makkelijk kan scoren 35-29. KEMBIT-LIONS heeft karakter, snelheid, tactiek en aantrekkelijk handbal laten zien met veel spektakel en sensatie. Eindstand 37-31.

Man of the Match KEMBIT-LIONS: Ids Eussen

Doelpunten makers: Jasper Ritzen 1, Rob Schmeits 2, Tobias Weiler 2, Morris Kippers 1, Ivo Steins 4, Joris Baart 2, Robin Leunissen 2, Luca van Straaten 4, Philipp Hempel 2, Joao Ramos 3, Ids Eussen 8, Martijn Kleijkers 4 en Jonas Dell 5.