Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Talenten van KEMBIT-LIONS hebben geen kind aan Tachos

Zaterdag 26 november 2022. Nieuwkomer RED-RAG Tachos uit Waalwijk kwam op bezoek in Sittard voor de eerste wedstrijd van de tweede competitieronde in de BENE-League.

Op basis van een 2de speelrecht kon Jur Eussen zijn debuut maken bij KEMBIT-LIONS

Na de thrillers tegen Visé, Bocholt en Pelt was dit een relatief makkie want Tachos wist tot nu toe maar één wedstrijd te winnen. De uitwedstrijd in Waalwijk werd door KEMBIT-LIONS met duidelijke cijfers gewonnen: 19-41. Van de andere kant had Tachos het Bocholt thuis ook behoorlijk lastig weten te maken (30-34) dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.

Tachos coach Hans van Dijk kon door blessureleed een verre van compleet team aan de start laten verschijnen. De dekking van KEMBIT-LIONS gaf direct zijn visitekaartje af en Tachos kwam er niet doorheen. En als er dan toch eens een bal op doel kwam, stond Scott de Hoogh zijn mannetje in het doel. LIONS kreeg al vroeg in de wedstrijd twee keer een 7 meter en die werden zoals altijd vakkundig benut door Tobias Weiler.

Ook de keeper van Tachos, Mian van der Bruggen stond een puike partij  te keepen en stopte aardig wat open kansen. Ondanks dat KEMBIT-LIONS de nodige kansen miste stond er na een kwartiertje toch 10-4 op het scorebord. De mannen uit Waalwijk moesten heel hard werken om een kans te creëren en dat kostte veel energie.

Aan beide zijden werd er goed doorgewisseld en bij Tachos kon Thyme Vromans met zijn 17 jaar ook zijn doelpuntje meepikken.

Bij KEMBIT-LIONS mochten Jasper Ritzen, Philippe Hempel en Jur Eussen zich bewijzen en zij maakten ruimschoots en dankbaar gebruik van die mogelijkheid. Ritzen scoorde vanaf de linkerhoek een paar prachtige doelpunten en mede daardoor liep LIONS gestaag uit. Op slag van rust zette Jasper Adams de 20-10 ruststand op het bord.

KEMBIT-LIONS opende in de tweede helft de score met een prachtige aanspeelbal van Robin Leunissen op Tobias Weiler die op leeg doel kon afronden. Er werden weer voldoende kansen uitgespeeld maar LIONS verzilverde er toch te weinig van.

Tachos was duidelijk met andere bedoelingen aan de tweede helft begonnen en na zes minuten hadden ze er al vijf inliggen. Daarna stokte het ritme want ze hadden meer dan een kwartier nodig voor de twee volgende doelpunten. Er was even wat onduidelijkheid wie er twee minuten moest krijgen maar Rob Schmeits was uiteindelijk de pineut. Ook Robin Leunissen was intussen in het veld gekomen en gaf direct zijn visitekaartje af met drie magnifieke doelpunten.

Michiel de Folter nam in het doel van Tachos het stokje nog over van Mian van der Bruggen, en ook hij liet met een paar prachtige reddingen zien een talentvolle keeper te zijn.

Christoph Jauernik liet LIONS de gehele wedstrijd uitspelen zonder de vaste kern en alle jongens lieten zien dat er niet voor niks elke week keihard getraind wordt. Ook de mannen van Tachos hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar het werd toch pijnlijk duidelijk dat het verschil tussen de top en de kelder van de BENE-League wel erg groot is.

De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en zonder probleem met 37-20 gewonnen door KEMBIT-LIONS. Het was super dat debutant Jur Eussen vlak voor tijd zijn eerste goal bij de grote jongens kon maken.

De doelpunten aan KEMBIT-LIONS zijde werden gemaakt door: Jasper Ritzen 7, Jasper Adams 6, Tobias Weiler 6, Jonas Dell 4, Philipp Hempel 3, Robin Leunissen 3, Joris Baart 2, Ivo Steins 2, Ids Eussen 2, Bram Kleikers 1 en Jur Eussen 1.