Te groot krachtsverschil KEMBIT-LIONS vs. QUINTUS, 30-16

Zaterdag 15 mei. In deze laatste thuiswedstrijd in de “reguliere” HandbalNL League kon KEMBIT-LIONS met een gerust hart beginnen. De plaatsing voor de Best of Three was al langer een feit. ©Fotografie: Publiciteitsvisie Foto's

Er was te veel respect voor het team van Limburg-LIONS

De wedstrijd tegen Quintus telt niet mee voor de eindstand. Quintus is toegevoegd om er toch een “normale” competitie van te maken met 6 ploegen. De mannen uit Kwintsheul doen daarmee wat extra ervaring op om volgend seizoen in de BENE-League uit te komen.

Naast de nog steeds geblesseerde Jasper Adams zaten nu ook João Ramos, Robin Leunissen en Rob Schmeits in wedstrijdtenue op de reserve bank maar maakten geen minuten.

Het was heel helder, Christoph en Lambert wilden vanaf de eerste minuut laten zien wat het krachtsverschil was. Met een sterke opstelling Jeroen De Beule, Ivo Steins, Pieter Strauven, Joris Baart, Serge Heijnen, Lino Janssen en Luuk Hoiting op doel, die na ±12 minuten bij een stand van 8-2 zijn plaats afgaf aan Bram Kleijkers die zijn doel ook prima verdedigde, werd er begonnen aan de wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat Quintus niets in te brengen had. Quintus coach Geert Hinskens gaf aan dat er in het begin teveel respect was voor het team van LIONS. “In de tweede helft hebben we dat naast ons neergelegd.”

Christoph haalde al snel zijn basis naar de kant om de overige teamleden speelminuten te geven en kregen zij de kans om het verder op te pakken. Ook zij wisten het doel van Quintus goed te vinden en gingen rusten met een 17-7 ruststand.

In de tweede helft, zelfde beeld als tegen Volendam, stond het vizier van de jeugdige spelers niet op scherp. Er werd veel te slordig en te makkelijk afgerond waar totaal geen overtuiging in zaten. Het mag het wat efficiënter, geconcentreerder en met meer overtuiging.

Erg jammer dat na een vliegende gestart dit niet 60 minuten vol gehouden kan worden. Net als in de 2de helft van vorige week tegen Volendam ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn om geconcentreerd te blijven als de stand een duidelijke voorsprong aangeeft maar er mag wel verwacht worden dat er met meer overtuiging en geestdrift gespeeld gaat worden. Het is juist nu de taak om de vorm vast te houden want in de BOT zijn er geen excuses dan zal het team 60 minuten vol aan de bak moeten gaan.

De doelman van Quintus, Paul Vis wist ook met een paar goede reddingen het verschil te beperken en zorgde ervoor dat het geen monsterscore werd. Hij wilde kost wat kost geen 30 doelpunten tegen krijgen maar dat kon hij niet te voorkomen. Bij de stand 29-16 wist Vis nog een mooie redding te bewerkstelligen maar met nog maar 30 seconden te spelen was het Tim Roefs die toch de 30ste in het doel gooide.

Scott de Hoogh kreeg ook speelminuten. Hij mocht het doel gaan verdedigen i.p.v. Bram Kleijkers. Hij deed het naar behoren en wist de nodige ballen te stoppen. De verdediging zit goed in elkaar, er wordt lekker gewerkt en dan is het ook leuk keepen.

Het was op zich een sportieve wedstrijd. Er zijn enkele 2 minuten straffen gegeven. 4 tijdstraffen waren er voor Quintus en 2 voor KEMBIT-LIONS, beiden voor Martijn Kleijkers die 1 keer erg ongelukkig naar de kant werd gestuurd. Helaas is er ook een directe rode kaart gegeven aan Ard Volbrecht die een te harde overtreding beging. LIONS kreeg in totaal 5 strafworpen die allen benut werden door Ivo Steins.

Op 29 mei zal in Panningen tegen BEVO de laatste wedstrijd in de HandbalNL League gespeeld worden.

De eerste finale BOT wedstrijd zal waarschijnlijk op zaterdag 5 juni gespeeld worden in de Stadssporthal. Er is nog een beetje hoop dat we met beperkt publiek mogen spelen zodat er meer sfeer in de hal komt. Voor iedereen zowel op- en naast het veld is het veel leuker dat er meer beleving in de hal komt. Onze Covid Coördinatoren, t.w. Hans Slangen, Sjraar Cox en Ton Reijnders hebben alles onder controle en zullen natuurlijk weer acte de présence geven.

Man of the Match bij KEMBIT-LIONS Ivo Steins en bij Quintus doelman Paul Vis.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS:  Luca van Straaten 6x, Ivo Steins 5x, Pieter Strouven 4x, Tim Roefs, Martijn Kleijkers, Serge Heijnen, Jeroen de Beule 3x, Ids Eussen 2x, Koen van Dijk 1x.

Doelpuntenmakers Quintus: Alex Koop, Martijn Poot 3x, Troy Oranje, Ard Vollebregt, Dean van Haeren, Pieter van der Velde 2x, Marc de Vreede, Rene de Bakker 1x.

Fotografie: PubliciteitVisie.nl LIONS-Quintus