LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

THOMAS DEKKER, HANDBAL IS SUPER LEUK. MAAR NIET MEER ELKE DAG

De wedstrijd komende zaterdag 4 juni 2022 tegen KRAS/Volendam is niet alleen de laatste wedstrijd van Serge Heijnen. Ook Thomas Dekker stopt met zijn actieve handbalcarrière.

Thomas bedankt en veel succes met je maatschappelijke carrière

De 28-jarige Dekker vindt het goed geweest. Zijn hele leven stond in het teken van handbal. Nu is hij opgelucht dat hij de knoop heeft doorgehakt. Wonend in het Duitse Huckelhoven is het iedere keer weer een eind rijden, waardoor hij ’s avonds pas laat thuis komt bij zijn vriendin Miriam.

Thomas is geboren in Sittard, en verhuisde op jonge leeftijd naar Nieuwstadt. Hij kwam bij Rob Schmeits in de straat te wonen. Ze raakten bevriend met elkaar waarna ze samen naar het handbal gingen, naar Sittardia. Thomas’ vader Rian (tegenwoordig fysiotherapeut van Limburg LIONS) heeft ook gespeeld bij Sittardia, en werd zijn trainer bij de jeugd. Moeder Noor, die ook gehandbald heeft, zorgde ervoor dat thuis alles goed verliep.

Dit seizoen heeft Thomas weinig speeltijd gekregen, maar gaf wel acte de présence als LIONS een 7 meter worp kreeg. De 7 meters van het Final4 weekend in Den Bosch staan nog vers in het geheugen. Zowel tegen Green Park/Aalsmeer als in de finale tegen Sezoens Achilles Bocholt scoorde hij een ongekend aantal keren vanaf 7 meter. De druk op zijn schouders moet enorm zijn geweest, maar hij deed het gewoon.

Tijdens de Corona-break kwam hij erachter dat er meer is dan alleen handbal. Zo is hij samen met Serge Heijnen padel gaan spelen, en heeft hij een mountainbike gekocht.

Dekker heeft veel mooie herinneringen aan het handbal. Natuurlijk recentelijk het winnen van de BENE-League 2021-2022, maar ook de vele finales in zowel het landskampioenschap als de beker. Daarnaast staat hem het EK Kwalificatietoernooi met Jong Oranje ook nog goed bij.

De toekomstplannen van Thomas sluiten een betrokkenheid binnen de handbalsport niet uit. Thomas is werkzaam als fysiotherapeut bij Medisport, een sponsor van KEMBIT-LIONS.
Maar voor het zover is wil hij zijn laatste wedstrijd thuis tegen KRAS/Volendam goed afsluiten.

Al met al heeft het handbal Thomas een goede basis gegeven om in zijn verdere maatschappelijke carrière stappen te blijven maken. In de topsport leer je veel. Niet alleen fysiek, maar ook op gebied van mentale weerbaarheid, structuur, en discipline. Daarnaast heeft hij vriendschappen voor het leven gemaakt. En zal hij altijd welkom blijven bij Limburg LIONS.

We wensen Thomas en Miriam alle goeds samen, wensen hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière, en hopen hem volgend seizoen met regelmaat op de tribune te zien!

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top