LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Uit vorm KEMBIT-LIONS verliest ook van Volendam

Een week na de collectieve off-day in Zwartemeer moest KEMBIT-LIONS zaterdag in de Stadssporthal aantreden tegen Volendam. Het ‘andere Oranje’ besefte heel goed dat het moest winnen om nog uitzicht te houden op de vierde plaats in de BENE-league. Die plek geeft immers recht op deelname aan de Final4, waar uiteindelijk de prijzen verdeeld worden.

Fotografie: Jos Joosten

Er zal uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden om de Final4 nog veilig te stellen

Bij KEMBIT-LIONS was Ramos nog steeds niet van de partij. Met ex-LIONS spelers Evert Kooijman, Jeroen en Tim Roufs in de gelederen gingen de gasten dan ook geconcentreerd en fel van start. Tot 15-15 in de 20e minuut ging het gelijk op, maar daarna liep Volendam 3 punten uit. Beide ploegen streden op het scherpst van de snede maar het was LIONS dat de tijdstraffen en 7 meters tegen kreeg.  Bij 16-19 speelde KEMBIT-LIONS het klaar om in drie achtereenvolgende aanvallen de bal op kinderlijk eenvoudige wijze te verspelen. Het gevolg was dat Volendam met een 16-20 voorsprong de pauze inging.

In de tweede helft liep Volendam aanvankelijk nog een punt verder uit tot 17-22. Daarna kreeg KEMBIT-LIONS de geest. De dekking was beter georganiseerd en in de aanval werden maar liefst 7 doelpunten op rij gescoord zonder tegentreffer, hetgeen resulteerde in een 24-22 voorsprong na 40 minuten.

Volendam coach Geert Hinskens zag het gevaar en haalde de boel naar de kant voor een time-out. Met nog een kwartier op de klok was het weer gelijk: 28-28. De Volendamse dekking was bijna ondoordringbaar en keeper Evan de Lange stopte de ene onmogelijke bal na de andere. KEMBIT-LIONS leed drie keer balverlies door aanspeelfouten en ging geforceerd afronden. Met nog 5 minuten te gaan scoorde Volendam 30-33 en was het pleit beslecht. Uiteindelijk werd het einde bereikt bij 34-36.

Met nog drie speelrondes voor de boeg kan KEMBIT-LIONS de plaats in de Final4 in theorie nog verspelen. Bovendien gaat het in die drie laatste rondes niet tegen de minste tegenstanders: Aalsmeer, Visé en Bocholt. Om in de race te blijven zal toch echt uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. Hopelijk zijn ook de geblesseerde spelers weer snel fit want zonder o.a. Ramos scheelt dat echt meer dan een slok op een borrel.

WK 2023 Polen
De WK deelnemers van zowel Volendam en KEMBIT-LIONS, Gerrij Eijlers, Evert Kooijman, Jasper Adams, Rob Schmeits en Rian Dekker werden nog even in het zonnetje gezet.

Bij KEMBIT-LIONS was Robin Leunissen met 7 doelpunten topscorer. De overige treffers kwamen op naam van Luca van Straaten (5), Jasper Adams, Joris Baart, Jonas Dell en Rob Schmeits (ieder 4) en Ids Eussen en Ivo Steins (ieder 3)

Man of the Match Volendam: Stefan van Gils

Speciale carnavalsactie.
De verenigingen die uitgenodigd waren om mee op te lopen konden als ze in carnavals outfit en mooi geschminkt kwamen en gezellig op de tribune stemming maakten, 20 gratis tickers winnen.
Omdat zowel BDC ’90 als ook HV Brunssum zo goed hun best hebben gedaan om er op en top uitzien, krijgen beide vereniging 20 gratis tickets voor een wedstrijd naar keuze.

Tevens was er ook een prijs gekoppeld, een gratis ticket voor je leven, voor het mooiste individu of koppel die ook verkleed zouden komen. Deze prijs is gegaan naar Ellen Deceunink uit Schinveld.

Allen hartelijk gefeliciteerd en iedereen bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om verkleed naar de hal te komen.

Fotografie: Jos Joosten LIONS / Volendam

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top