LandskampioenLandskampioen
Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Vechtmachine KEMBIT-LIONS geeft visitekaartje af in en tegen Bocholt: 28-32

Na de makkelijke overwinning op Izegem begon KEMBIT-LIONS op zaterdag 23 september aan een loodzwaar drieluik tegen achtereenvolgens Bocholt, Visé en Volendam. Drie uitwedstrijden op rij tegen ploegen uit de top van de BENE-League, voor de echte liefhebbers iets om likkebaardend naar uit te kijken.

KEMBIT-LIONS laat zich niet van de wijs brengen. Ondanks de vele 2 minuten toch de volle winst mee terug naar huis

Er zat zaterdagavond dan ook een flinke afvaardiging uit Sittard-Geleen in sporthal de Damburg in Bocholt. Zij zagen KEMBIT-LIONS slordig aan de wedstrijd beginnen en Bocholt een 2-0 voorsprong nemen. Via twee doelpunten van Jur Eussen kwam LIONS ook op het scorebord, maar na een kwartier spelen stond Bocholt bij 7-5 nog steeds twee punten voor.

Na een door Rob Schmeits benutte strafworp en een bal in het lege doel van Bocholt door Luca van Straaten kwam KEMBIT-LIONS in de zeventiende minuut via Kyan van Berlo voor het eerst op voorsprong (8-9), een voorsprong die in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven zou worden.

De mannen vochten als ware leeuwen voor iedere bal en in het doel stond Bram Kleijkers een sterke partij te keepen. De voorsprong werd stapje voor stapje uitgebreid en in de zoemer bracht Ivo Steins met zijn vierde doelpunt de ruststand op 11-15.

Na de pauze ging Bram Kleijkers gewoon door met het stoppen van ballen, maar toch kon Bocholt wat dichterbij komen: 16-18 na acht minuten. KEMBIT -LIONS trapte het gaspedaal in en een kwartier na rust was de orde echter alweer hersteld bij 17-22. Bocholt gaf niet zomaar op en kwam terug tot 21-23. Het thuispubliek ging er nog een keer achter staan en toen werd het toch nog hectisch.

De scheidsrechters hadden er hun handen meer dan vol aan en het regende tijdstraffen. Jasper Adams kreeg zijn tweede tijdstraf en direct ook zijn derde (wegens mekkeren) en dus rood. Bocholt rook bloed en kwam terug tot 25-26, maar onze jonge ploeg toonde zich zeer volwassen en bleef met het koppie spelen. Martijn Kleijkers, Jasper Ritzen en Jonathan Bromet zorgden voor 27-30 met nog twee minuten op de klok. Dat was genoeg om de wedstrijd onder luide toejuichingen van de meegereisde supporters uit te spelen.

Bocholt was kapot gespeeld en het eindsignaal klonk bij 28-32. De vechtmachine uit Sittard-Geleen had op ondubbelzinnige wijze zijn visitekaartje afgegeven. Fantastisch gedaan mannen. Visé en Volendam kunnen de borst vast nat maken!

Topscorer bij KEMBIT-LIONS: Jur Eussen met 7 doelpunten. De overige treffers kwamen van Jasper Adams, Rob Schmeits en Ivo Steins (ieder 4), Kyan van Berlo en Martijn Kleijkers (ieder 3), Jonathan Bromet en Luca van Straaten (ieder 2), Jelte Hiemstra, Jasper Ritzen en Tobias Weiler (ieder 1).

Ga naar de Limburg LIONS Flickr account
Top