Kampioen BENE-League
Nationale Beker
Top Foto

Verdienstelijk gelijkspel voor KEMBIT-LIONS vs. TuS Ferndorf

Na het eerste oefenduel in en tegen Aachen stond er zaterdag 6 augustus een mooie wedstrijd op het programma. Wederom een uitwedstrijd tegen een Duitse 2e liga topteam.

Een zeer leerzame oefenwedstrijd waar stevig maar ontzettend fair gespeeld werd

Tegenstander TuS Ferndorf heeft een sterke selectie bij elkaar verzameld en dat wordt dus de borst nat maken. Door alle goede contacten die Christoph in Duitsland heeft, wisten we op voorhand hoe sterk dit team was. Een prima meting om te ervaren waar we momenteel staan. Alle spelers kwamen aan bod en konden laten zien hoe ver ze momenteel zijn.

De voorbereiding naar deze wedstrijd was goed, met de touringcar van Heijthuijzen reisden wij tijdig af naar het prachtig Duits gelegen gebied Kreuztal.

Vanaf het beginsignaal was het tempo hoog van beide kanten. Hierdoor was direct de toon gezet. Onder leiding van Ramos was KEMBIT-LIONS in de 1e fase van de wedstrijd het meest doeltreffend. Er werd direct een voorsprong genomen, TuS Ferndorf had in deze fase het nakijken. Er waren prachtige aanvallen bij die goed werden afgerond. Ook in deze wedstrijd was het scorend vermogen mooi verdeeld over meerdere LIONS spelers. De dekking stond als een huis. Iedereen stond sterk te verdedigen waardoor TuS Ferndorf niet verder kwam om maar 14 doelpunten te maken. De rust werd behaald met een ruime voorsprong 14-19

De start van de 2e helft was matig. Het bekende dipje. Maar dit keer had het wel degelijk te maken  met een andere TuS Ferndorf dan de eerste helft. Zij tapten uit een ander vaatje. Dat was even schakelen want de voorsprong ging per minuut slinken en Ferndorf had de achterstand snel weggewerkt. Er was in deze fase van de wedstrijd geen houden aan. De spanning was geheel terug in de wedstrijd.

KEMBIT-LIONS liet gelukkig weer van zich horen en  herpakte zich. Na 50 minuten gespeeld te hebben stonden onze mannen nog wel met 1 doelpunt verschil op voorsprong. Het was een mooie, spannende wedstrijd. Er werd stevig maar ontzettend fair gespeeld. De Duitse arbitrage was gewelding. In de laatste speelminuten kon het nog alle kanten op gaan wie het winnend zou afsluiten. We hebben nog de kans gehad om de wedstrijd in ons voordeel te bepalen echter dat is niet gelukt. We hebben met een gelijkspel het einde behaald 31-31.

Jammer van het gelijke spel maar anderzijds een zeer leerzame oefenwedstrijd die op zeer hoog niveau gespeeld werd. Aanstaande dinsdag 10 augustus staat de thuiswedstrijd in Fletcher op het programma. De tegenstander is dan Handbalclub Tongeren uit België.

Bezoek aan de wedstrijd in Sittard is mogelijk onder de huidige Covid-19 maatregelen. De maatregelen zullen nog eens voor dinsdag op de site gepubliceerd worden.

Goals: Ivo 1, Ramos 9, Jonas 4, Joris 6, Koen 1, Jasper 2, Pieter 2, Martijn 5, Rob 1