Wederom een goede oefenwedstrijd tegen Dormagen 32-26

Je kunt alleen maar beter worden als je de betere tegenstanders op gaat zoeken. Het voorbereidingsprogramma van KEMBIT-LIONS bestaat dan ook bijna alleen uit Duitse top tegenstanders waar je veel van kunt leren. Zowel op fysiek als ook op tactisch gebied. Onze relatieve jonge selectie kan daar veel voordeel uit halen.

Ids en Jens spelen met de U19 het EK. De mannen staan in de finale

Zaterdag 21 augustus stond TSV Bayer Dormagen op het programma. Dormagen speelt al jaren bovenin de 2de Liga. Ze hebben en prachtig uitgebalanceerd team. Wederom was de entourage perfect. Een ware handbal-Arena waar we in mochten aantreden.

LIONS begon de wedstrijd voortvarend, gretig, doeltreffend en kon Dormagen veel weerstand bieden waardoor de wedstrijd redelijk gelijk op ging. Helaas was de selectie nog niet compleet want Ids en Jens spelen met de U19 het EK. De mannen staan overigens in de finale. Na 20 minuten nam Dormagen afstand omdat wij slordig omgingen met het afsluiten. Er werden veel ballen gemist. Door de missers werd de ruststand bepaald op 17-14.

Na rust was er geen verandering. Beide teams bleven nagenoeg aan elkaar gewaagd en LIONS kon zowel in de dekking als in de aanval het spelletje goed meespelen. Met tussenstanden van 2 doelpunten verschil, geeft redelijk aan hoe het verloop is geweest. Christoph heeft ook nu weer iedereen laten spelen en heeft dus goed doorgewisseld. Straks in de competitie heb je iedereen op elke positie nodig en dat kun je nu goed testen. Daar zijn uiteindelijk ook de oefenwedstrijden voor. Met het door wisselen werden we wel wat slordiger waardoor Dormagen iets meer kon uitlopen en uiteindelijk de eindstand heeft bepaald op 32-26.

Het was een zeer leerzame oefenwedstrijd waar we veel van hebben opgestoken.

Goals: Ramos 4, Joris 5, Pieter 1, Martijn 3, Rob 6, Serge 2, Luca 2, Jasper 1, Jonas 2

Volgende week op zaterdag 28 augustus staat wederom een mooi wedstrijd, een topper op het programma. Dan reizen de mannen naar Emsdetten. Ook een 2de Liga ploeg in Duitsland. De wedstrijd begint om 19.00 uur.