OCI-LIONS dendert over Aalsmeer heen naar Bekerfinale


Twee dagen na het Final4 weekend was het alweer tijd voor de volgende confrontatie met Green Park Aalsmeer. Inzet dinsdagavond: een plaats in de Bekerfinale. De mannen van Schuurs waren na de vijf verloren wedstrijden tegen de Noord-Hollanders tot op het bot getergd en gemotiveerd. 
 
Binnen tien minuten was het duidelijk dat het met de scherpte bij OCI-LIONS wel goed zat vanavond. Pieter Strauven zorgde met drie goals voor een 6-1 voorsprong, Luuk Hoiting stopte na twee minuten al een strafworp. Aalsmeer kwam aanvallend geen moment in de wedstrijd, mede de verdienste van de gretige LIONS-dekking. Na een kwartier was er bij een stand van 8-4 een vervelende botsing tussen Luuk Hoiting en een invliegende Rob Jansen. Laatstgenoemde moest met een hoofdblessure het veld verlaten en zou later voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht. 
 
Ondanks enkele tijdstraffen voor Ivo Steins en Ivar Stavast (tweemaal) liep LIONS in het tweede kwartier van 8-4 uit naar 14-7. Aalsmeer kreeg de bal maar niet achter Luuk Hoiting, topschutter Bottinga wist in de eerste helft het net maar twee keer te vinden. Rudi Schenk stopte vlak voor rust ook nog maar een strafworp, en deelde zo nog een extra mentale tik uit aan Aalsmeer. Beide ploegen gingen rusten bij een 15-9 stand.
 
In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Aalsmeer vanavond niks in de melk te brokkelen had in de Stadssporthal. Binnen vijf minuten was de voorsprong, via onder andere twee breaks van Serge Heijnen, gegroeid naar negen doelpunten, 19-10. Er dreigde een totale ontmanteling voor Aalsmeer, dat het spoor volledig bijster was. Bij OCI-LIONS scoorde iedereen aan de lopende band (Joris Baart, Ivar Stavast en Joao Ramos scoorden ieder vijf keer). Luuk Hoiting maakte met geweldige saves de wanhoop compleet bij de ploeg van Bouwer, met nog een kwartier te spelen stond er een verschil van tien op het scorebord, 26-16.
 
In de tien minuten daarna liet LIONS de teugels iets vieren, Aalsmeer kon via een sterke Remco van Dam terugkomen tot 29-23. In de laatste vijf minuten was het echter weer LIONS dat volledig de dienst uitmaakte. Pieter Strauven gaf op prachtige wijze twee passes aan Lino Janssen en Joao Ramos, beiden werden met een vlieger afgemaakt, tot groot enthousiasme bij het publiek. De vliegers bleken de kersen op een heerlijke taart, OCI-LIONS zou uiteindelijk met een 33-27 overwinning van het veld stappen en zich plaatsen voor de bekerfinale. De nare smaak van de afgelopen week lijkt definitief weggespoeld. Man of the Match werd Luuk Hoiting.
 
Deze bekerfinale zal gespeeld worden op zondag 28 april in Almere.
 
Scores OCI-LIONS: Joris Baart, Ivar Stavast en Joao Ramos 5, Pieter Strauven en Ivo Steins 4, Serge Heijnen en Jasper Adams 3, Luca van Straaten en Lino Janssen 2, Bram Versteegden 1.
 
Foto's: FotoReza en Rob Creemers
 

OCI-LIONS vs Green Park Aalsmeer