OCI-LIONS door naar de halve finale van de Beker na winst op Hurry Up


Voor de tweede keer in twee weken tijd speelde OCI-LIONS dinsdagavond tegen Hurry Up. Na de verloren wedstrijd in de BENE-League mocht LIONS nu op voor revanche in de kwartfinale van de Beker. OCI-LIONS werd gecoacht door Lambert Schuurs, Mark Schmetz zat de tweede van drie wedstrijden schorsing uit en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune.
 
OCI-LIONS begon scherp aan de wedstrijd en had na tien minuten een voorsprong genomen van drie doelpunten, 5-2. Aanvoerder Ivo Steins ging voorop in de strijd en nam in de beginfase drie doelpunten voor zijn rekening. Na een tijdstraf voor Kai Feldmann kwam Hurry Up terug tot 5-5 na een kleine twintig minuten. De dekking stond uitstekend aan LIONS-zijde maar aanvallend zat er weinig lijn in het spel en kwam de ploeg moeilijk tot scoren. Luuk Hoiting hield zijn team meerdere malen met geweldige reddingen aan de goede kant van de score maar Hurry Up kon blijven aanhaken tot aan de rust. Ruststand 9-8. 
 
In de tweede helft liep het aanvallend iets soepeler bij de thuisploeg, al was het eerste doelpunt wel nog voor Hurry Up. Vanuit 9-9 liep LIONS uit naar 17-13 na driekwart wedstrijd, Ivar Stavast scoorde driemaal in deze fase. Vijf minuten voor tijd was het gat zelfs gegroeid naar vijf doelpunten, 23-18, en kon het LIONS-publiek opgelucht ademhalen. Het werd echter toch nog even spannend in de Stadssporthal door drie doelpunten op rij van Hurry Up in de slotfase. Bij een 23-21 tussenstand was het Ivar Stavast die met een streep de deur in het slot gooide. Uitblinker Luuk Hoiting, die in de tweede helft zo mogelijk nog meer prachtige saves had dan in de eerste, redde nog op een draaibal van Suelman en Serge Heijnen pikte ook nog twee doelpunten mee in de laatste minuut. Hij bepaalde de eindstand op 26-21. Doelman Luuk Hoiting werd (voor iedereen vanzelfsprekend) uitgeroepen tot Man of the Match.
 
Mogelijke tegenstanders van OCI-LIONS in de halve finale zijn Volendam, Aalsmeer en de winnaar van het duel Quintus/E&O2. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Serge Heijnen 6, Ivo Steins en Ivar Stavast 5, Joao Ramos 3, Joris Baart en Jasper Adams 2, Lino Janssen, Pieter Strauven en Luca van Straaten 1. 

 

Foto's: Jos Joosten en FotoReza

OCI-LIONS vs Hurry up