OCI-LIONS heeft plaatsing voor BOT niet meer in eigen hand na verlies


Het was erop of eronder vandaag voor OCI-LIONS. In de voorlaatste wedstrijd van de Play-Offs moest er gewonnen worden van KRAS/Volendam om zeker te zijn van de Best of Three om het Landskampioenschap. OCI-LIONS miste schutter Jasper Adams maar kon wel beschikken over Rob Schmeits die hersteld was van een hersenschudding. 
 
OCI-LIONS begon sterk aan de wedstrijd en nam snel een flinke voorsprong van 6-1. Joao Ramos scoorde drie keer. Na twintig minuten was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht bij een stand van 9-5. Na twintig minuten zakte de ploeg van Lambert Schuurs en Maik Onink echter weer weg. De slordigheden en missers kwamen terug in het spel en Volendam profiteerde optimaal. Van 9-5 werd het 9-10 en de wanhoop leek compleet. Vlak voor rust maakte Lino Janssen een einde aan een periode van tien minuten zonder LIONS-goal. Hij bepaalde de ruststand op 10-10. 
 
Ook in de tweede helft ging LIONS weer voortvarend van start. Aan de hand van topscorer Joao Ramos stond er binnen vijf minuten weer een voorsprong van drie goals op het scorebord, 14-11. De tweede tijdstraf voor Roel Adams zorgde echter voor wederom een omslag in de wedstrijd. Via goals van Robin Jansen, Leon van Schie en Jordy Baijens kwam Volendam weer langszij, 14-14. Er volgde een periode van bijna twintig minuten waarin beide teams geen gat meer kunnen slaan. Rudi Schenk, samen met Joao Ramos de absolute uitblinker bij LIONS, hield zijn team op de been. Drie minuten voor tijd laat LIONS het dan toch weer glippen. Volendam komt door goals van Mrsulja en Baijens op 23-25. Aanvoerder Ivo Steins brengt nog even hoop in de harten van de supporters door de 24-25 binnen te schieten maar als Ivar Stavast even later van dichtbij mist, is het over en uit. Mrsulja maakt nog het laatste doelpunt, maar het doek is dan allang gevallen. Eindstand 24-26.
 
Door het verlies heeft OCI-LIONS plaatsing voor de Best of Three niet meer in eigen hand. Volendam neemt de tweede plek over op basis van een beter doelsaldo. Als Volendam volgende week thuis tegen Aalsmeer wint, dan plaatsen zij zich voor de finale om het landskampioenschap, ongeacht de uitslag bij BEVO-LIONS.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joao Ramos 10, Ivo Steins 4, Ivar Stavast en Serge Heijnen 3, Joris Baart 2, Lino Janssen en Bram Versteegden 1. 

 

Foto's: FotoReza 

OCI-LIONS vs Kras/Volendam