OCI-LIONS kampioen BENE-League 2014-2015!

OCI-LIONS kampioen BENE-League 2014-2015!

Onderaan dit artikel fotoreportages door Jos Joosten, Rob Creemers, Ermindo Armino en Bart Ebisch.

De eerste editie van de BENE-League Final4 is gewonnen door OCI Nitrogen-LIONS. De ploeg van trainer-coach Monique Tijsterman klopte in een hoogstaande finale Targos Bevo HC met 27-25. De eindstrijd in de sfeervolle sporthal Alverberg in Hasselt was een goede reclame voor de handbalsport. Het was een boeiende finale waarbij werd gevochten voor iedere meter.

Bevo HC begon furieus en kwam via twee keer Niek Jordens, Robin Janssen en Jeroen van den Beucken op een vlotte 0-4 voorsprong. De voordelige marge was even snel weer verdampt na succesvolle doelpogingen van Lino Janssen, twee keer Serge Heijnen en opnieuw Janssen die zorgden voor een gelijke stand: 4-4.

Tot iets na een kwartier had Bevo HC steeds een voorsprong en nota bene in ondertal (Roel Adams was naar de kant gestuurd), stond OCI-LIONS na een knap doelpunt van Marco Vernooy voor de eerste keer aan de goede kant van de score: 9-8. Hierna volgde een periode van een superieure Vernooy die nog vier keer scoorde met tussendoor een rake poging van João Ramos.

Na 14-12 kwam Bevo HC via Jordens (cirkel) en Dennis Vlijm (linkerhoek) nog langszij, maar door een geweldig mooi ingestudeerde vrije worp werd Kay Smits vrij gespeeld en ging OCI-LIONS toch nog met een voorsprong pauzeren: 15-14.

In het eerste gedeelte van de tweede helft lag het initiatief bij OCI-LIONS en stond aanvankelijk de grootste voorsprong bij 18-15 en 20-17 op het scorebord. Bevo HC kwam, net als een dag eerder in de halve finale tegen United HC Tongeren, weer op gelijke hoogte: 20-20. Tim Mullens, Marco Vernooy en Luc Steins zorgden opnieuw voor een voordelige marge van drie (23-20).

Na succesvolle doelpogingen van Ivo Steins en twee keer Marco Vernooy was de strijd vijf minuten voor het einde beslist: 26-22. Luuk Hoiting redde namens OCI-LIONS een aantal keren voortreffelijk en de verdiende zege kwam niet meer in gevaar: 27-25

Doelpunten OCI-LIONS:Tim Mullens (2), Marko Pejovic (2), Marco Vernooy (7), Kay Smits (1), Serge Heijnen (2), Lino Janssen (2), Ivo Steins (3), Joris Baart (4), Roel Adams (1), Luc Steins (2), João Ramos (1).

Eerder op de dag won United HC Tongeren de strijd om de derde plaats door Hubo/Initia Hasselt met 22-24 te verslaan.

 

 

Foto's gemaakt door Jos Joosten

 

Foto's gemaakt door Rob Creemers

Foto's gemaakt door Ermindo Armino

Foto's gemaakt door Bart Ebisch (ebischmedia.nl)