OCI-LIONS lijdt pijnlijk verlies in Zwartemeer

OCI-LIONS lijdt pijnlijk verlies in Zwartemeer


In de laatste drie speelronden van de BENE-League heeft OCI-LIONS nog alles in eigen hand om plaatsing voor de Final4 veilig te stellen. Carnavalszaterdag reisde de selectie van Schmetz en Schuurs met een fitte selectie af naar Zwartemeer voor de wedstrijd tegen Hurry Up. Voor de nummer tien van de BENE-League staat er niet veel meer op het spel.
 
Toch was het Hurry Up dat het sterkst aan de wedstrijd begon. Falke en Vrgoc aan de cirkel maakten een sterke indruk en zorgden na tien minuten spelen voor een 7-5 tussenstand. Met een mooie achterwaartse bal vanaf de cirkel zorgde Lino Janssen weer voor de aansluiting bij 8-7, maar pas in de twintigste minuut is het diezelfde Lino Janssen die de eerste voorsprong voor LIONS  bewerkstelligde, 11-12. Via Joris Baart en Rob Schmeits liep LIONS even uit naar 12-14, maar Hurry Up kwam via Suelman en Jaspers weer snel gelijk. Er werd gerust bij een 16-16 stand.
 
Ook in de tweede helft kwam LIONS niet scherp uit het kleedlokaal. In sneltreintempo liep Hurry Up aan de hand van Jaspers, Suelman en Falke uit naar een voorsprong van vijf doelpunten (23-18) na tien minuten. Er was een tijdstraf voor Hurry Up voor nodig om LIONS weer enigszins terug in het zadel te helpen, na een kwartier schoot Serge Heijnen de 25-22 binnen. De dekking staat dan aanzienlijk beter maar aanvallend stokte het keer op keer bij de Limburgers. Toch kwam men door wederom Serge Heijnen terug tot 25-23, maar toen waren het weer een gemiste break en een tijdstraf die roet in het eten gooiden. 
 
Met nog vier minuten te spelen was de stand 28-26 toen aanvoerder Ivo Steins na een overtreding op Jaspers naar de bank moest vertrekken. In ondertal behoedde Luuk Hoiting zijn ploeg met een belangrijke redding voor een grotere achterstand. Aan de andere kant mocht Ivar Stavast daarna alsnog vanaf zeven meter aanleggen voor de aansluitingstreffer; hij verschalkte een uitblinkende René de Knegt, 28-27. Het was uiteindelijk toch Hurry Up dat aan het langste eind trok en met twee snelle doelpunten in de laatste minuut de overwinning veilig stelde. OCI-LIONS lijdt een pijnlijke 30-27 nederlaag in Zwartemeer.
 
Door de overwinning van Aalsmeer op Visé komt deze ploeg op gelijke hoogte met OCI-LIONS op de derde plek te staan. Bevo HC volgt op één punt achterstand. De laatste twee duels van OCI-LIONS uit tegen Quintus en thuis tegen Sasja Antwerpen zullen dus beiden gewonnen moeten worden om zeker te zijn van de Final4. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 6, Rob Schmeits en Joao Ramos 4, Joris Baart en Serge Heijnen 3, Lino Janssen en Pieter Strauven 2, Jasper Adams, Ivo Steins en Kai Feldmann 1.