OCI-LIONS met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid naar Final4


Ondanks het verlies van vorige week in Zwartemeer heeft OCI-LIONS plaatsing voor de Final4 in Antwerpen nog altijd in eigen hand. Er moest dan wel zaterdagavond gewonnen worden in Kwintsheul. Tegenstander Quintus was voorafgaand aan de wedstrijd al gedegradeerd naar de Eredivisie.
 
LIONS had een goede start in de Eekhout-hal in Kwintsheul. Quintus had het vanaf het begin lastig met de offensieve en fysieke dekking van LIONS en kwam moeilijk tot scoren. Jasper Adams daarentegen had geen enkele moeite het net te vinden en knalde er in de eerste tien minuten al vier tegen de touwen, 3-8. Na een kwartier werd het spel van beide kanten rommeliger en Quintus wist hier het beste gebruik van te maken door dichterbij te kruipen tot 7-10. OCI-LIONS herpakte zich hierna snel en tilde de voorsprong via goals van Lino Janssen en Roel Adams weer naar vijf doelpunten met rust, 11-16. 
 
Na rust kwam OCI-LIONS eigenlijk geen moment meer echt in gevaar. Quintus drong wel aan en bleef er duidelijk in geloven, maar dichterbij dan vier doelpunten kwamen de Westlanders niet. De gebroeders Adams waren in het derde kwart hofleverancier van LIONS-doelpunten, beiden vonden drie keer het net, 21-26. Het hoogtepunt van de tweede helft was misschien wel de mooie draaibal van Serge Heijnen die zwaar gehinderd de dertigste treffer voor LIONS binnenschoot, 22-30. 
In de laatste tien minuten werd er nog eens goed gas gegeven en ging Jasper Adams op jacht naar zijn tiende doelpunt. Hij zou echter blijven steken op negen, toevallig ook het verschil tussen Quintus en LIONS deze avond. Eindstand 27-36.
 
Door de winst van vanavond kan OCI-LIONS met nog één wedstrijd te gaan de Final4 bijna niet meer mislopen. Bij verlies volgende week kan de ploeg van Schmetz alleen nog zakken naar de vierde plek. Aalsmeer en Bevo gaan komende zaterdag in een onderling duel uitmaken wie de tweede Nederlandse deelnemer aan de Final4 wordt. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Jasper Adams 9, Ivo Steins 5, Serge Heijnen, Roel Adams en Luca van Straaten 4, Joris Baart, Lino Janssen, Kai Feldmann en Bram Versteegden 2, Joao Ramos en Pieter Strauven 1.