OCI-LIONS na dramatische tweede helft ten onder tegen Herpertz/BEVO

OCI-LIONS speelde zaterdagavond de derde wedstrijd in de Play-Offs om het landskampioenschap tegen provinciegenoot Herpertz/BEVO. Het zou een Stille Zaterdag worden in de Stadssporthal in Sittard. Na een ruststand van 17-15 in het voordeel van LIONS, zakte de ploeg van Lambert Schuurs in de tweede helft volledig door het ijs. BEVO won uiteindelijk met 28-35.

BEVO speelde bijna de gehele wedstrijd met een extra veldspeler in de aanval, daarmee hun doel leeg latend. OCI-LIONS profiteerde hier echter veel te weinig van en keek na tien minuten al tegen een 4-7 achterstand aan. Rob Schmeits was in de eerste helft bijzonder scherp en trefzeker, mede dankzij een drietal breaks van zijn hand pakte OCI-LIONS na een kwartier de eerste voorsprong in de wedstrijd, 8-7. BEVO leek hierna even van slag door een directe rode kaart voor Niek Jordens, die een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld aan Ivar Stavast. LIONS stoomde in de minuten daarna door naar 14-11, maar zag BEVO via de gebroeders Nick en Jeroen van den Beucken toch weer terugkomen tot 15-14 na 25 minuten. Jasper Adams zorgde met twee treffers voor een gat van twee met rust; 17-15.

In de tweede helft was het eerste doelpunt nog voor OCI-LIONS, Pieter Strauven maakte zijn eerste van de avond. In de zevende minuut was het echter Jeroen van den Beucken die de gelijkmaker binnenschoot namens BEVO, dat vervolgens vliegensvlug een gat sloeg van vier doelpunten, 20-24 na twaalf minuten. Bij OCI-LIONS leek elke lijn uit het aanvalsspel verdwenen. De spelers leken eilandjes op het veld waartussen geen communicatie mogelijk was. 

Door de individuele klasse en het doorzettingsvermogen van de spelers kwam er tien minuten voor het einde toch weer de aansluitingstreffer, 26-27, maar hierna was de koek ook op. BEVO zette nog een laatste maal aan en bracht het verschil weer naar drie, 28-31, waarna de strijd gestreden was. LIONS scoorde niet in de laatste minuten, waar BEVO er nog wel zin in had. De eindstand werd door Quinten Colman bepaald op 28-35.

Komende maandag speelt OCI-LIONS de volgende wedstrijd uit tegen Green Park/Aalsmeer. Aalsmeer won vandaag ruim van Volendam en gaat nu met negen punten aan kop in de poule. OCI-LIONS volgt met zes punten. BEVO schuift naar de derde plek met vier punten, één punt meer dan hekkensluiter Volendam. 

Scores OCI-LIONS: Jasper Adams 8, Ivo Steins 6, Rob Schmeits 5, Joao Ramos 4, Joris Baart en Pieter Strauven 2, Ivar Stavast 1.