OCI-LIONS stelt pas in laatste kwartier in Hasselt twee punten veilig

OCI-LIONS stelt pas in laatste kwartier in Hasselt twee punten veilig


Met nog vijf speelrondes op het programma staat LIONS drie punten los van de nummer vijf BEVO HC. Met de zware wedstrijd van volgende week tegen Bocholt in het verschiet, was het vandaag in Hasselt absoluut noodzakelijk om twee punten mee naar huis te nemen. De Hasseltse ploeg onder leiding van Joop Fiege staat op een teleurstellende achtste plek en kan de Final4 al zo goed als vergeten.
 
Zo makkelijk als het scoren afgelopen dinsdag in Nijmegen ging, zo moeilijk had LIONS het in de eerste tien minuten van de wedstrijd in de Alverberg. Alleen Joris Baart en Ivo Steins wisten het net te vinden, namens Hasselt scoorde Bart Köhlen tweemaal, 2-2. In het vervolg van de eerste helft liet OCI-LIONS in ieder geval zien over de beste dekking in de BENE-League te beschikken. De continue hoge druk op de Hasselt-spelers zorgde voor veel onderscheppingen en balverlies voor de thuisploeg. 
 
Aanvallend maakte LIONS echter een ietwat slordige indruk vandaag. Alleen Ivar Stavast en Ivo Steins scoorden regelmatig, maar er werd ook ontstellend veel gemist. Hierdoor verzuimde men al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen, en kon Hasselt via 4-6 en 8-10 steeds blijven aanhaken. Er werd gerust bij een stand van 8-11.
 
Na rust kwam LIONS weer wat roestig uit de startblokken. Door veelvuldig balverlies en gemiste kansen bleef Hasselt tot 14-16 na twaalf minuten volledig in de wedstrijd. Pas in het laatste kwartier, en met name in de laatste tien minuten, gaf LIONS echt gas. Rob Schmeits maakte er met zijn vijfde doelpunt in de twintigste minuut 16-22 van, het verzet bij Hasselt leek gebroken. Het verschil van zes doelpunten zou stand houden tot het einde van de wedstrijd, topscorer werd Rob Schmeits met vijf doelpunten. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Rob Schmeits 5, Ivo Steins 4, Lino Janssen en Jasper Adams 3, Joris Baart, Joao Ramos, Ivar Stavast en Luca van Straaten 2, Pieter Strauven, Bram Versteegden, Serge Heijnen en Kai Feldmann 1.