Teleurstellend einde van nog teleurstellender seizoen voor OCI-LIONS


Vandaag werd de laatste ronde in de Play-offs gespeeld. Door het pijnlijke verlies tegen Volendam van vorige week had OCI-LIONS plaatsing voor de finale niet meer in eigen hand. Men was afhankelijk van het resultaat tussen Volendam en Aalsmeer. Bij winst van Volendam was het einde seizoen, ook voor BEVO HC, de tegenstander van OCI-LIONS in de laatste wedstrijd. 
 
BEVO HC kende een goede start in de eigen sporthal, die tot op de laatste plek gevuld was. Tot de vijfde minuut hield LIONS gelijke tred, maar daarna werd het eerste gaatje van drie doelpunten geslagen door de Noord-Limburgers, 7-4 na tien minuten. Juist in ondertal liet LIONS haar tanden zien, na een kwartier kwam de ploeg, die vandaag onder leiding stond van Maik Onink, gelijk. Een benutte break van Luca van Straaten zorgde zelfs even kort voor een voorsprong, 10-11, maar daarna was het BEVO dat weer gas gaf en uitliep naar 13-11. Bij LIONS raakte Joris Baart gedurende het laatste kwartier steeds beter op schot, hij zorgde met drie doelpunten in de laatste vijf minuten voor rust voor een 14-14 gelijke stand. Serge Heijnen maakte in de snelle tegenaanval de 14-15, waardoor LIONS met een nipt voordeel ging rusten.
 
Joao Ramos en Joris Baart zorgden met twee snelle doelpunten na rust voor 14-17. Ondanks een dubbele tijdstraf voor BEVO kon de ploeg deze voorsprong echter niet vasthouden. Na tien minuten werd de stand weer gelijkgetrokken door een doelpunt van Jeroen van den Beucken. Tot de vijftigste minuut bleven de twee teams elkaar in evenwicht houden, maar daarna was het toch weer BEVO dat op 25-23 wist te komen. Het zou LIONS niet meer lukken deze schade te herstellen. De ploeg kwam wel nog heel dicht bij een gelijkspel, maar het twaalfde doelpunt van uitblinker Joris Baart werd afgekeurd door de scheidsrechters. De goal zou net buiten het fluitsignaal gevallen zijn. Eindstand 29-28.
 
Een typerend einde voor een teleurstellend seizoen waarin het meer dan eens 'net niet' was. Schrale troost was dat ook bij winst vanmiddag er geen finale was geweest voor OCI-LIONS. Volendam won namelijk in de eigen hal van Aalsmeer, waardoor deze twee ploegen in de Best of Three gaan uitvechten wie zich Kampioen van Nederland mag noemen. Voor OCI-LIONS is het nu zaak om de wonden te likken en snel de blik op volgend seizoen te richten. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joris Baart 11, Joao Ramos 8, Ivo Steins 4, Lino Janssen, Luca van Straaten, Pieter Strauven, Ivar Stavast en Rob Schmeits 1.