Top prestatie OCI-LIONS 2

OCI-LIONS 2 kan zich dit weekend opmaken voor de langste busreis van dit seizoen. Ze spelen namelijk uit tegen E&O in Emmen. Een prima tegenstander die als koploper van de Eredivisie zeker geen punten wil afstaan, zodat ze mee genomen kunnen worden naar het zuiden. Toch is OCI-LIONS 2 gebrand om het E&O moeilijk te maken. De laatste weken heeft het team zich ontwikkeld en spelen ze leuk handbal met mooie resultaten.

Vanaf de 1e aanval zag je een geconcentreerd OCI-LIONS 2 en in de dekking werd keihard gewerkt. Hierdoor wist OCI-LIONS 2 al vroeg in de wedstrijd een kleine voor sprong te pakken. De tegenstander had dit niet zien aankomen en moest alles op alles zetten om een tandje bij te schakelen. Het lukte echter niet om de jonge jongens van OCI-LIONS 2 van hun stuk te brengen. Ze bleven volop door handballen en speelde prachtige aanvallen die doeltreffend afgerond werden. De voorsprong bleef overeind en met ingang van de rust stond het 12-14 in het voordeel van LIONS 2.

In de rust was het zaak om de focus te behouden en ervoor te zorgen dat OCI-LIONS 2 op het zelfde niveau door zou gaan. De jongens waren klaar om een getergd E&O op te vangen in de tweede helft. Direct na het fluitsignaal werd gescoord waardoor de voorsprong 3 goals werd. Wat de E&O ook probeerden, het mocht niet baten. De dekking van OCI-LIONS 2 stond ijzer sterk en de goals in de aanval waren schitterend. De voorsprong werd alleen maar groter en groter, met nog 10 minuten te spelen was er een marge van 8 goals. Ook het publiek in Emmen was er helemaal stil van. Met nog 7 minuten te spelen volgde een stormloop van E&O om nog een keer alles op alles te zetten om toch de punten in eigen huis te houden. Dit was even schrikken voor de OCI-LIONS 2 spelers, de voorsprong werd kleiner en kleiner. De tijd verstreek en de winst kwam niet meer in gevaar door de marge die eerder in de wedstrijd was opgebouwd. Eindstand 27-30.

Een schitterend resultaat om te winnen bij de koploper. De overwinning werd dan ook na de wedstrijd groots gevierd door de jongens en de staf. De lange terugreis was natuurlijk nu geen enkel probleem meer.

Doelpuntenmakers: Tim R (7), Thomas (5), Damiano (3), Ryan (3), Tim P (1), Robin (2), Tristen (1), Marijn (1), Ids (7).

Aanstaande zaterdag 30 november staat wederom een mooie wedstrijd op het programma. OCI-LIONS 2 ontvangt dan in Glanerbrook de talenten van Aalsmeer 2. Aanvang: 19:30 uur.