VISÉ SLAAT IN SLOTKWARTIER GENADELOOS TOE, OCI-LIONS MET LEGE HANDEN

VISÉ SLAAT IN SLOTKWARTIER GENADELOOS TOE, OCI-LIONS MET LEGE HANDEN

Het topaffiche in de BENE-League dit weekeinde was ongetwijfeld het duel tussen het Waalse Visé en koploper OCI-LIONS. OCI-LIONS wilde het lastig te bespelen Visé met een zege wat verder naar beneden drukken. Het werd een duel met twee gezichten.

Bij OCI-LIONS kwam Joao Ramos niet binnen de lijnen, hij zit in de lappenmand door een lichte blessure welke hij opliep in een training afgelopen week.
Dus moesten anderen het voortouw nemen.
OCI-LIONS startte als een speer, met een scorende hoofdrol voor Jasper Adams, hield het fysiek sterke Visé aardig in bedwang en stond die eerste helft grotendeels aan de positieve kant van de score. Veel instartende hoekspelers die voor overtalsituaties zorgden en waar de Waalse defensie zich meermaals op verkeek. Visé kon zich herpakken: van 9-12 en 11-14 stond het halverwege 15-16.
Meteen na de pauze zorgde Joris Baart voor 15-18. De thuisploeg die in de eerste helft wat te veel in een offensieve dekking stond, deed een stapje terug.
OCI-LIONS leek verrast door deze ‘andere tactiek’ maar dat wilde coach Christoph Jauernik na afloop niets van weten. “We hebben tegen elke dekkingsvorm onze patronen, dus verrassend was het niet echt.”
Stap voor stap kwam Visé dichterbij, met een indrukwekkende Yves Vancosen, die zo’n beetje de aanjager werd van de thuisploeg. Die vonk sloeg over op het talrijke publiek dat in die tweede helft kon genieten van mooie acties, fraaie treffers en stoer verdedigingswerk. Maar ook de beide keepers – Luuk Hoiting en Kevin Siraut – deden nadrukkelijk mee.
Bij 21-21 hapte OCI-LIONS naar adem en moesten ze helaas toezien hoe Visé vleugels kreeg. Eenmaal op stoom was er geen houden meer aan. De winst voor Visé was grotendeels verdiend, zeker op basis van de tweede helft, maar qua 33-27 uitslag iets te geflatteerd. Twee punten daar ging het om, maar het ene punt waar OCI-LIONS nog op had gehoopt was zeker verdiend geweest.

Doelpunten LIONS: Adams 8, Steins 7, Schmeits 4. Baart 3, Versteegden 2, Strauven 2, Heijnen 1 

De analyses na afloop
Christoph Jauernik : “Natuurlijk zijn we na de wedstrijd teleurgesteld. Tot aan het laatste kwartier gingen we gelijk op, 15-18 voorsprong. Visé beschikt over meer wisselruimte en ook hun keeperswissel was niet in ons voordeel. Verrassend was dat Visé ongebruikelijk met een 5:1 dekking begon maar dat kregen we snel onder controle. Jasper Adams was aanvallend en defensief sterk, moest lang doorspelen. Op bepaalde momenten missen we natuurlijk Joao Ramos. In de een-tegen-een-situaties kunnen we nog veel leren. Een leerproces. Maar we hebben ook spelers met kwaliteiten, Joris Baart en Ivo Steins moeten de ploeg dan dragen. We gaan samen analyseren, de inbreng van de spelers vind ik ontzettend belangrijk hierin.”

Aanvoerder Ivo Steins (LIONS) keek een beetje beteuterd. “Leuke duels met Vancosen, ja. Hard tegen hard. Tikken in de nek, hoort erbij. Zo meteen een paar echte knuffels van mijn vriendin, hoop ik. Natuurlijk ben ik met veel dingen tijdens een wedstrijd bezig, zeker op een centrale positie al ben ik me dat niet echt bewust. Het gaat nou eenmaal zo. Drie kwartier goed gespeeld, daarna breekt het gebrek aan wissels ons op. Terecht verloren? Een puntje had gekund.

OCI-LIONS / Vise