KEMBIT-LIONS maakt het zichzelf lastig tegen Quintus

Zaterdag 2 april 2022. De eerste thuiswedstrijd in de Handbal-NL League competitie 2021-2022. Na het behalen van de BENE-league titel in Den Bosch werd KEMBIT-LIONS vooraf aan de wedstrijd in de bloemetjes gezet door voorzitter van Limburg LIONS Thieu Kikken. Tevens werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de helaas op zeer jonge leeftijd gestorven Sittardia speelster Veerle Savelkoul.

Fotografie: Rob Creemers

Luca van Straaten Man of the Match met 7 doelpunten

Het zal even schakelen zijn na de euforie van afgelopen weekend. Wordt de lijn doorgetrokken van de Final4 of is het een tandje minder? Alle tellers staan weer op 0 en iedereen moet weer vol aan de bak. De beste 2 eindigen uiteindelijk in the Best of Three (BOT) en gaan uitmaken wie Nederlands kampioen wordt. Diegene die eerste wordt in de HandbalNL League, heeft dan het thuisvoordeel.

Quintus heeft de laatste maanden laten zien dat ze een duidelijke stijgende lijn te pakken hebben.  Quintus was niet naar Sittard gekomen om het LIONS gemakkelijk te maken, waardoor de wedstrijd gelijk op ging.

De eerste 2 doelpunten werden door Luca en Pieter gemaakt, maar de heren van Quintus kwamen al snel terug en scoorden de 2-2 binnen 5 minuten. Quintus nam zelfs na 11 minuten even een voorsprong 6-7 door een 7 meter van Van Ravesteijn, maar LIONS was niet van plan om achter de feiten aan te lopen en nam snel de leiding weer over en liep na 20 minuten uit naar 12-9. Hinskens was niet tevreden over zijn keeper Vis en wisselde hem voor De Lange. Quintus keek even tegen een 3 punten verschil achterstand aan maar die werd vakkundig weggewerkt tot 1 punt verschil waarop Christoph zijn 1e time out pakte. Uiteindelijk wist Tobias Weiler de 16-14 ruststand te bepalen.

Opvallend was dat Dean van Haeren 6x en van Ravensteijn 5x in een helft het net wist te vinden. Bij KEMBIT-LIONS werden de doelpunten door 8 verschillende spelers gescoord. KEMBIT-LIONS hadden moeite om de scherpte en concentratie van vorige week te halen. Prachtig aangespeelde breaks of kansen werden helaas niet verzilverd.

De tweede helft begon voortvarend en binnen enkele minuten kon Ids de 20-16 aantekenen. Helaas kon LIONS niet doorpakken om meer afstand te nemen. De spelers liepen elkaar regelmatig in de weg waardoor balverlies het gevolg was. In de dekking kregen de spelers van Quintus Ravensteijn en Van Haeren net zoals in de eerste helft, wel erg gemakkelijk de positie om te scoren. Jammer dat er in deze fase af en toe net iets te snel werd gefloten waardoor de doorgebroken speler niet kon afronden of dat het gemaakte doelpunt niet telde.

KEMBIT-LIONS bleef knoeien met kansen en technische fouten maken waardoor Quintus in de wedstrijd bleef 21-20. Na een 2e Time Out van Christoph en ondanks ondertal kon LIONS weer het verschil van 4 punten op het scorebord zetten. Quintus bleef aanhaken en zijn doelpuntjes meepikken. Na 20 minuten was de marge weer geslonken naar 2 verschil.

Joris was ondertussen op het veld gekomen en gooide er 3 achter elkaar in waardoor LIONS weer op 4 doelpunten verschil kwam te staan 24-20. Na 23 minuten was er consternatie op het veld. KEMBIT-LIONS had blijkbaar een speler teveel in het veld en kregen hiervoor een tijdstraf van 2minuten. Gelukkig had deze tijdsstraf geen invloed. De marge werd vergroot naar 6 punten 30-24 verschil omdat Quintus ook de kansen begon te missen. Uiteindelijk werd de eindstand 30-25.

Dank voor jullie bezoek en leuk dat jullie er waren.
Zowel NOAV als Optimo waren met meer dan 70 kindereen vertegenwoodigd om KEMBIT-LIIONS aan te moedigen. Na afloop werd er driftig gezocht naar alle handtekeningen van de spelers en staf.

Man of the Match: Quintus Rik van Ravesteijn  en KEMBIT-LIONS Luca van Straaten.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS:  Luca 7, Joris, Ids en Rob 4, Serge en Joao 3, Pieter 2, Jasper, Tobias en Jonas 1.

Doelpuntenmakers Quintus: Rik van Ravensteijn 11, Dean van Haeren 8, Tamim 2, Vollebrecht, Blom en Van Oorschot 1.