KEMBIT-LIONS stuurt Hurry Up terug naar Zwartemeer met 0 punten

Zaterdag 22 oktober 2023. Na een goede reis kwam Hurry Up met een compleet team vanuit Zwartemeer aan in Sittard. Joop Fiege heeft het team flink weten te versterken met o.a. Patrick Miedema. De gasten uit Zwartemeer hebben de laatste 3 wedstrijden 5 punten weten te verzamelen en staan nu op een 7de plaats met 8 punten. Joop Fiege zal er alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar Zwartemeer.

Fotografie: Jos Joosten en Rob Creemers

Een super eerste helft bepaalde de wedstrijd

Hurry Up begon met de beginworp maar zag helaas LIONS als eerste scoren 1-0. De dekking stond als een huis bij KEMBIT-LIONS en Hurry Up kwam er praktisch niet doorheen. Hurry Up heeft lange aanvallen nodig om tot scoren te komen.

LIONS mist een 7-meter en Hurry Up kan 2 doelpunten uitlopen 2-4. KEMBIT-LIONS herpakt zich en neemt de leiding weer over van 5-4 naar 9-6 na 15 minuten gespeeld te hebben. Joop Fiege pakt een time out om zijn team weer op het goede spoor te brengen nadat LIONS er 4 verschil van gemaakt had.

De time out heeft niet het juiste effect gehad want LIONS bleef scoren en bouwde de afstand uit naar 17-9. Hurry Up had ondertussen keeper Boris Tot vervangen voor David Ferreira. Ook Ferreira had geen kijk op de snoeiharde schoten van oa. Robin Leunissen die er 4 achter elkaar ingooide.

Bij een stand van 19-11 maakt LIONS een aantal technische fouten waardoor Hurry Up de achterstand kan verkleinen met 2 doelpunten, nog 6 verschil. Christoph greep in met een time out na 24 minuten gespeeld te hebben. In de laatste minuut krijgt LIONS een 2 minuten straf en een 7 meter tegen waar Hurry Up van kon profiteren. De ruststand werd bepaald op 21-15.

KEMBIT-LIONS kwam goed uit de kleedkamer en kon de voorsprong binnen 2 minuten naar 23-15 vergroten. Helaas kwam er dan een periode dat LIONS fouten maakte en 3 doelpunten moet incasseren (2 maal leeg doel) waardoor Hurry Up de stand terug brengt naar 5 verschil.

Ook een 7 meter voor LIONS werd niet verzilverd, Borris Tot stopte. Daniel Tak krijgt na 8 minuten 2de helft een directe rode kaart nadat hij Jasper Adams in zijn gezicht heeft geraakt. LIONS pakt een time out om de neuzen weer in de goede richting te zetten. Een mooi uitgespeelde aanval resulteert in een 7 meter die gescoord wordt door Ivo.

Ook Joop Fiege en Manuël Kremers vragen na 12.30 min. een time out bij een stand van 6 verschil, 27-21. Ook deze TO had niet het gewenste resultaat en Hurry Up moest de bal inleveren, LIONS loopt uit naar 29-21 na 15 minuten.

Borris Tot die vanaf de tweede helft onder de lat staat bij Hurry Up stopte de nodige ballen van LIONS waardoor LIONS niet verdre kon weglopen.

Met nog 7 minuten te gaan wisselde Christoph goed door en gaf iedereen speelminuten. Jammer dat we toch vele malen verrast werden door beslissingen die niet te begrijpen waren wat het niveau van het handbal echt niet ten goede komt. Gelukkig bleven de ploegen handballen en lieten ze zich niet uit het veld slaan. De eindstand werd bepaald op 36-29.

Een verdiende overwinning met goed en duidelijk handbal zowel aanvallend als verdedigend, vooral in de eerste helft.

Man of the Match: Rob Schmeits en Patrick Miedema

Fotografie: Rob Creemers & Jos Joosten (Klik op de onderstaande foto om alle foto's te zien) LIONS - Hurry Up