KEMBIT-LIONS wint eerste oefenwedstrijd

Na een paar weken geen handbal stond donderdag 4 augustus de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022-2023 op het programma tegen niemand minder dan BENE-League debutant KTSV Eupen.

We hebben genoten van deze openingswedstrijd met onze nieuwe aanwinsten

Tijdens deze oefenwedstrijd kon het publiek de nieuwe debutanten Philipp Hempel, Jasper Ritzen, Jelte Hiemstra en Morris Kippers verwelkomen.

Na de openingstreffer van KTSV Eupen was het de beurt aan de KEMBIT-LIONS. De mannen van Christoph waren zeer doeltreffend en pakten na 12 minuten een flinke voorsprong, 8-1.
LIONS nam even wat gas terug en na ongeveer 15 minuten spelen wist KTSV Eupen tot 4 doelpunten verschil terug te komen. Christoph Jauernik nam een time out. Deze pakte goed uit en de mannen pakten de draad weer op waar ze mee begonnen waren. Het verschil werd steeds groter.

Ook KTSV Eupen, die niet voor niets gepromoveerd zijn naar de BNL, lieten zien dat zij ook genoeg spelers in het team hebben zitten die kunnen scoren. Eupen kwam zelfs terug tot 5 doelpunten verschil. In de 27ste minuut werd de toverhoed opgezet en scoorde Eupen met een prachtig uitgevoerde vlieger. De rust werd opgezocht met 5 doelpunten verschil, 18-13 stond op het scorebord.

Na rust ging KEMBIT-LIONS beter spelen en wisten ze flink uit te lopen. Christoph wisselde goed door en heeft diverse opstellingen kunnen testen. Een geweldige break door Jens op Ivo, onze nieuwe midden opbouw, werd professioneel doorgegeven aan Philipp die hem heel mooi en sterk afronde.

De nieuwe aanwinsten hebben veel gespeeld en hebben kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Geweldig om te zien dat we nieuwe talenten mogen verwelkomen in de LIONS-familie. Een mooie eerste wedstrijd met een duidelijk signaal die veel goeds belooft voor het komende seizoen. Eindstand werd uiteindelijk 33-21.

De volgende oefenwedstrijd thuis is vrijdag 12 augustus om 19.30 tegen BTB Aachen in de Fletcher hal.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Schmeitz (3), Steins (3), Adams (5), Baart (7), Ritzen (3), Hiemstra (4), Leunissen (3), Hempel (1), Van Straaten (3), Kleijkers (1)