OCI-LIONS 2 eindigt als 9e in de Eredivisie

OCI-LIONS 2 eindigt als 9e in de Eredivisie

6 mei: een bijzondere dag! De Lions talenten spelen hun laatste wedstrijd tegen de reserves van Fiqas Aalsmeer. U weet wel, die club die komende weken tegen de grote Lions gaat strijden om het Nederlands landskampioenschap. 
 
Het is een lang en slopend seizoen geweest met een mooie 6e plaats in de reguliere competitie en veel jongens die zich door hebben ontwikkeld naar het niveau van de Eredivisie. 
 
De zware trainingsintensiteit speelde echter parten in de nacompetitie, met als gevolg het tweeluik om slechts de 9de plaats. 
Na vorige week knap gewonnen te hebben met 2 goals verschil wisten de jonge jongens wat ze te doen stond; winnen of met het kleinst mogelijk verschil verliezen.
 
Maar eerst werd er een minuut stilte in acht genomen voor handballegende Piet Kivit, die ons afgelopen week op 71 jarige leeftijd is ontvallen. 
 
Na het fluitsignaal werd snel duidelijk dat de jongens slechts aan winst dachten. Met flitsende combinaties werden de eerste goals achter de Noord Hollandse doelman geworpen en in de Leeuwengoal wist Jordi zich met enkele schitterende reddingen te onderscheiden. Een mooie prestatie in zijn afscheidsduel. Al met al leidde dit tot een 15-9 ruststand.
In de tweede helft gaven de welpen onder aanvoering van aanvoerder Luca zelfs nog wat extra gas. Dit leidde al snel tot een dusdanig grote voorsprong dat de coaches besloten om Mark een 7 meter te laten nemen om de groepssfeer te verhogen. Feilloos schot uiteraard en daarmee zijn eerste doelpunt in de Nederlandse eredivisie. 
Uiteindelijk kwam de klinkende uitslag 35-23 op het bord terecht en mochten de Noord Hollanders zonder punten terug naar Aalsmeer.
 
Aan het eind van de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van beide doelmannen die volgend jaar bij een andere club de ballen moeten gaan stoppen. 
 
Na de wedstrijd heeft de ploeg nog in besloten kring gebarbecued onder de Duitse zon.