OCI-LIONS 2 eindigt op een 3e plek in de eredivisie

De laatste competitie ronde in de eredivisie staat op het programma voor OCI-LIONS 2.

Voor onze OCI-LIONS talenten een spannend moment. Door de prima prestaties van de laatste weken is de 3e plek definitief in zicht. Om deze plek te behouden moet er gewonnen worden van Quintus 2. 

De geblesseerde spelers zijn op de weg terug maar helaas nog niet inzetbaar. Hierdoor werd de wedstrijd begonnen met een kleine selectie. Ook al begon OCI-LIONS 2 met een kleine groep, het publiek was met grote getale aanwezig. 

Het begin van de wedstrijd was heel leuk om te zien. OCI-LIONS 2 maar ook Quintus 2 maakten dit een sterke fase van de wedstrijd door het snelle spel en goede aanvallen Beide ploegen maakten mooie goals en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Gaandeweg de 1e helft zag je OCI-LIONS 2 toch het overwicht nemen en werd er een kleine voorsprong opgebouwd. De rust werd met een ruime voorsprong van 18-13 gehaald.

Het was wederom de vraag of de jonge LIONS talenten het in de 2e helft konden volhouden met maar 2 wissels. De voorsprong van 5 werd de hele 2e helft vastgehouden en het verschil werd zelfs groter. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken, met behoorlijk wat mooie doelpunten aan beide kanten. Quintus 2 wist ook nog de nodige doelpunten te ma de overwinning kwam voor LIONS 2 nooit in gevaar. Eindstand: 35-26.

Dit betekent dat OCI-LIONS 2 op een 3de plek is geeindigd in de Eredivisie. Een prima prestatie van onze talenten.

Man of the match: Yakko Bannink.

Doelpuntenmakers: Yakko (9), Tristen (4), Tim P (4), Cas (4), Thomas (5), Mark (2), Martijn (4) en Björn (3).

Een groot bedankje aan het vast vrijwilligersteam en ook aan het oploopteam de D jeugd van M.I.C.

A.s. zaterdag start de 1e ronde van de nacompetitie. Door deze klassering is OCI-LIONS 2 wederom gekoppeld aan Quintus 2. In 2 wedstrijden wordt er uitgemaakt wie als winnaar naar ronde 2 zal gaan. Onze talenten beginnen met een uitwedstrijd komend weekend.

Fotograaf: Ronald Jans.