OCI-LIONS 2 PRESENTEERT ACHT NIEUWE TALENTEN

OCI-LIONS 2 PRESENTEERT ACHT NIEUWE TALENTEN

Afgelopen weekend heeft het talententeam van OCI-LIONS 2 zijn laatste wedstrijd gespeeld in het seizoen 2017-2018. Na de winst op FIQAS Aalsmeer 2 eindigde het team onder leiding van trainer coach Bart Hofmeijer, die ook komend seizoen weer met Maik Onink de trainingen en coaching voor hun rekening nemen, definitief op de negende plaats in de eredivisie.

Na afloop werd er afscheid genomen van de twee keepers. Mark Leckebusch en Jodi Govaarts gaan komend seizoen elders het doel verdedigen. Linkerhoek speler Luca van Straaten is definitief overgeheveld van het tweede team naar het eerste team van OCI-LIONS.

Tristan Boiten, Mike Kusters, Kaz Burlet, Sverre Jansen, Yakko Bannink, Tim Posthuma, Mark Beaumont en Cas Driessen spelen ook komend seizoen weer voor OCI-LIONS 2 . Thomas Dekker voegt zich komend seizoen ook bij het tweede team. Alan van der Wall en Bjön Marquardt zijn oproepbaar als dat nodig is.
De jonge talenten staan al weer te springen om de opengevallen plaatsten in te vullen. Buiten de twee nieuwe keepers en een nieuwe linkerhoekspelers, moest de wat te krappe selectie van afgelopen seizoen verbreed worden De landskampioen van de afgelopen drie jaar is er in geslaagd om voor komend seizoen ook in het tweede team alle posities dubbel te bezetten

De technische staf heeft acht nieuwe talenten aan getrokken die in het nieuwe seizoen voor OCI-LIONS 2 in de Eredivisie gaan spelen om zich op het een na hoogste niveau van Nederland als handballers verder te kunnen gaan ontwikkelen.

Van Handbal Venlo komt de 21-jarige Stijn Joosten terug naar Sittard. Joosten heeft vanaf zijn dertiende de jeugdopleiding bij Sittardia doorlopen en speelde twee jaar geleden met het eerste team van Sittardia in de Eerste divisie. In die periode heeft hij ook al eens een aantal keer ingevallen bij OCI-LIONS 2.
Afgelopen seizoen verhuisde hij naar Handbal Venlo waar het handballen in de Eredivisie hem goed is bevallen. Komend seizoen keert de linkshandige rechteropbouwer weer terug naar zijn roots om bij de talenten van OCI-LIONS 2 te gaan spelen. “Ik ga mijn best doen in het tweede team want mijn doel is om in de toekomst op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. Krijg ik een keer de kans om bij het eerste team van OCI-LIONS te mogen spelen, dan zal ik die kans dankbaar aannemen”, aldus Joosten.

Van Zwart Wit uit Oirsbeek komt de 19-jarige linkshandige rechterhoekspeler Marijn Boumans naar Sittard. De getalenteerde Boumans heeft zijn hele handballeven bij Zwart Wit gespeeld maar maakt komend seizoen de overstap naar OCI-LIONS 2. Daarmee gaat hij een reuzensprong maken van de Hoofdklasse naar de Eredivisie.

De 18-jarige linker hoekspeler Koen van Dijk komt over van FIQAS Aalsmeer. De Jong Oranje speler gaat in Maastricht studeren en heeft ervoor gekozen om bij OCI-LIONS 2 in de eredivisie te gaan spelen en zich verder te gaan ontwikkelen.

Vijf spelers maken de overstap van Sittardia, dat uitkomt in de eerste divisie, naar OCI-LIONS 2 in de eredivisie. Cirkelspeler Martijn Kleijkers (17) en zijn broer keeper Bram Kleijkers (20), beide afkomstig uit Heerlen en neefjes van Ivo en Luc Steins, hebben in de voorbereiding van afgelopen seizoen al hun debuut voor OCI-LIONS 2 gemaakt en mogen proeven aan een niveau hoger. Beide broers hebben ook al hun ervaringen opgedaan met Jong Oranje.

Tim Roefs het 17-jarige jongeren broertje van Jeroen Roefs uit het Brabantse Oss, is ook al regelmatig gespot bij het talenteam in de eredivisie maar ook bij de Jong Oranje selectie. Komend seizoen maakt de middenopbouwer definitief de overstap van Sittardia naar OCI-LIONS 2 in de eredivisie.

Ook de uit Weert afkomstige 16-jarige rechterhoek/ rechteropbouwer Ids Eussen, zoon van oud Sittardia speler en trainer Eric Eussen, heeft al zijn eerste minuten gekregen in het tweede team van OCI-LIONS 2. Ook maakte een sterke ontwikkeling door bij Sittardia waardoor hij klaar is voor de overstap naar de eredivisie. Voordat hij zich bij Sittardia melde speelde hij bij Swift 2000 in Roermond.

De uit Zevenaar afkomstige 18-jarige doelman Björn Brachten maakt komend seizoen ook de overstap van Sittardia naar de eredivisie. De doelman die ook voor Jong Oranje uitkomt, speelde voordat hij de overstap naar Sittardia maakte voor Swift Arnhem. Twee jaar gelden maakte hij de overstap naar Sittardia en ging hij spelen bij de A-jeugd. Vorig seizoen schoof hij door naar het eerste team dat uitkomt in de eerste divisie. Dit jaar gaat hij opnieuw een trapje hoger spelen.

Alle nieuwkomers kijken er nu al naar uit om aan hun nieuwe uitdaging in de eredivisie te kunnen beginnen en om in het komend seizoen in het shirt van OCI-LIONS te mogen gaan spelen. Het bestuur en de staf van OCI-LIONS heet alle spelers welkom in de LIONS-familie.