OCI-LIONS 2 stevig op een 3e plek in de eredivisie

OCI-LIONS 2 stevig op een 3e plek in de eredivisie

Zondag 25 november, alweer de 10 de competitieronde voor OCI-LIONS 2. De tegenstander was deze keer Tachos uit Waalwijk. Een moeilijke tegenstander, Tachos staat laag in de ranglijst waar ze eigenlijk niet thuis horen. Dit betekent dat ze extra gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen.

De kracht van de OCI-LIONS talenten bestaat voornamelijk uit het collectief, ze spelen echt als een team. Voor elkaar door het vuur gaan en vooral samen de wedstrijd willen winnen.
De wedstrijd ging van start met de bekende basis opstelling, wat zorgde voor een goed begin van de wedstrijd. Toch was het al snel duidelijk dat dit een gelijk opgaande strijd zou gaan worden.

Na een kwartier gespeeld te hebben was de stand gelijk, waarna een mindere fase in de wedstrijd volgde van de jongens van OCI-LIONS. Tachos maakt hier goed gebruik van en straft elk foutje aan de kant van OCI-LIONS 2 af. Met als gevolg een achterstand voor OCI-LIONS 2. Toch wist de talenten van OCI-LIONS zich goed te weren en wisten de achterstand wat te verkleinen. De rust werd ingegaan met 9-13.

In de 2e helft gingen de LIONS talenten weer goed van start. Direct werd er een offensief ingezet, het tempo ging omhoog en de drive om te presteren was helemaal terug. Dit resulteerde in een mooie come back van OCI-LIONS 2, die de achterstand netjes wist weg te werken en zelfs weer op voorsprong kwam. Met nog 10 minuten te spelen was er een voorsprong van 21-17 voor OCI-LIONS. Het leek erop dat de overwinning binnen bereik was.

In die laatste minuten kwam helaas toch de jeugdigheid naar voren. De LIONS talenten konden niet de voorsprong vasthouden en maakte diverse fouten. Met als gevolg dat er een gelijke stand op het scorebord stond. De spanning was weer helemaal terug in wedstrijd. Het publiek ging nog een keer volledig achter de jongens staan en gelukkig wisten onze LIONS talenten toch op het beslissend moment de winnende treffer te scoren. Eindstand 22-21.

Met deze overwinning staat OCI-LIONS 2 momenteel op een derde plek in de eredivisie. Chapeau!

Supporters bedankt weer voor alle steun, zonder jullie hadden we het niet gered.

Man of the match: Bram Kleijkers

Goals: Tristen (3), Sverre (2), Cas (3), Thomas (4), Stijn (5), Ids (1), Mark (2), Kaz (2)

Foto’s Ronald Jans