OCI-LIONS doet goede zaken in Tongeren

OCI-LIONS doet goede zaken in Tongeren

Zaterdagavond 19 januari mocht OCI-LIONS eindelijk uit de winterslaap ontwaken. Met een gedeelde derde plek is de Final4 nog allerminst zeker. De eerste tegenstander van dit kalenderjaar was Tongeren. De Belgisch-Limburgse formatie van coach Tomanovic staat op een teleurstellende negende plaats in de BENE-League, maar wist OCI-LIONS in de eerste ronde wel thuis te verrassen door met 20-21 te winnen in de Stadssporthal. OCI-LIONS stond voor aanvang van de wedstrijd al met 1-0 voor, gezien het grote aantal LIONS-supporters dat de Tongerse achterban zowel numeriek als qua geluid overtrof.
 
De eerste tien minuten deden beide ploegen elkaar weinig cadeau, 3-4. Tongeren oogde hierna wat slaperig en slordig, OCI-LIONS dat alert en gretig overkwam profiteerde optimaal door uit te lopen naar 4-9 na een kwartier spelen. Aanvoerder Ivo Steins en schutter Joris Baart maakten een frisse indruk en scoorden beiden drie keer. Ivo Steins mocht even later op advies van de scheidsrechter even twee minuten uitrusten op de bank, Tongeren kroop via Pepels en Glorieux terug tot 7-9. 
 
In het tweede kwartier was het echter alleen nog maar LIONS dat de klok sloeg. Vanuit een sterke 5-1 dekking en een sterk keepende Rudi Schenk werd uitgelopen naar 7-15. In de laatste vijf minuten voor rust leek LIONS wat gas terug te nemen en kwamen beide ploegen nog twee keer tot scoren. Aanvoerder Ivo Steins was de grote man bij LIONS in het eerste bedrijf met vijf goals. Ruststand 9-17.
 
De tweede helft was er een met twee gezichten. In het eerste kwartier breidde LIONS haar voorsprong gestaag uit naar 15-25 en kwam Tongeren onmachtig over. OCI-LIONS slaagde erin schutters De Kuyper en Pepels ver van het doel te houden en scoorde zelf vanaf alle posities. In het tweede kwartier wisselde coach Mark Schmetz vrijwel het gehele team en werd het een hele andere wedstrijd. OCI-LIONS zou nog maar vier keer scoren en Tongeren brak opeens veelvuldig door de dekking van de Sittardse ploeg heen. 
 
De marge was echter veel te groot om LIONS nog echt te laten zweten. Al waren de toeschouwers op de tribune niet bepaald te spreken over het spel tijdens het laatste kwartier. OCI-LIONS trok de wedstrijd bij een stand van 25-29 over de streep, de eerste twee punten van 2019 gaan mee naar Sittard-Geleen.
 
Door het onverwachte verlies van Bevo HC thuis tegen laagvlieger Hurry Up, doet OCI-LIONS uitstekende zaken dit weekend. De ploeg schudt Bevo voorlopig van zich af en bezet nu alleen de derde plaats in de BENE-League. Volgende week zaterdag staat de Limburgse derby op het programma in de Stadssporthal en kan LIONS het gat met Bevo nog groter maken. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivo Steins 7, Joris Baart 5, Lino Janssen en Rob Schmeits 3, Joao Ramos, Jasper Adams, Serge Heijnen en Luca van Straaten 2, Ivar Stavast, Pieter Strauven en Jeroen Roefs 1.