OCI-LIONS in tweede ronde EHF Cup na bloedstollende strafworpenserie

OCI-LIONS in tweede ronde EHF Cup na bloedstollende strafworpenserie

 
Onderaan dit artikel mooie foto's van: Jos Joosten, Rob Creemers en FotoReza.
 
Na het nipte verlies vorige week in Wenen (25-26) is de opdracht voor OCI-LIONS simpel; thuis moet er gewonnen worden, en liefst met twee doelpunten verschil. Bij winst wacht in de tweede ronde weer een Oostenrijkse tegenstander, namelijk Alpla Hard.
 
In de eigen hal gaat OCI-LIONS na vijf minuten spelen met 3-0 aan de leiding. De Oostenrijkers beginnen met een offensieve 4-2 dekking, waar Jasper Adams en Ivo Steins gretig doorheen vliegen. Joris Baart heeft aanvankelijk moeite met de dekking, maar na tien minuten scoort hij zijn eerste treffer vanaf tien meter. LIONS is effectiever dan Westwien in deze fase en loopt na twaalf minuten zelfs uit naar 8-4. Rudi Schenk heeft met een aantal sterke reddingen ook een belangrijk aandeel in de voorsprong. 
 
Na twintig minuten vindt Westwien dan voor het eerst de aansluiting, 9-8 door de Ijslander Kristjansson. In de laatste tien minuten zakt de dekking van de Oostenrijkers wat terug en is het tijd voor de grote Joris Baart-show. Hij zorgt met vier treffers op rij voor een comfortabele voorsprong van drie doelpunten. Deze voorsprong houdt stand tot de rust, 14-11.
 
In de tweede helft komt Westwien furieus uit de startblokken. Door veelvuldig slordig balverlies aan LIONS-zijde wordt de 14-11 voorsprong in enkele minuten omgebogen in een 14-16 achterstand. Het is dan routinier Jasper Adams die zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn team met vier doelpunten op rij weer op gelijke hoogte brengt met de Oostenrijkers na tien minuten. Het blijkt erop en erover voor LIONS, dat via Luca van Straaten en Serge Heijnen weer weet uit te lopen naar 24-22. Er breekt dan een lange periode aan zonder doelpunten, waarin beide ploegen niet hun beste spel laten zien.
 
Met nog twee minuten te spelen scoort Westwien weer de aansluitingstreffer, 25-24, maar aanvoerder Ivo Steins wordt mooi vrijgespeeld aan de cirkel door Joris Baart en schiet de 26-24 binnen. In de laatste minuut krijgt Westwien nog een strafworp en staat er dezelfde tussenstand als vorige week op het bord. Een laatste vrije worp van Jasper Adams brengt hier helaas geen verandering meer in, en dus komt er een allesbeslissende strafworpenserie. 
 
Doelman Luuk Hoiting, die Rudi Schenk in de tweede helft afloste, brengt het publiek al bij de eerste strafworp op de banken door een geweldige stop. Rob Schmeits en Ivo Steins schieten vervolgens hun strafworpen raak, net als Ragnarsson aan Oostenrijkse zijde. Als dan de derde Oostenrijkse strafworp weer een prooi is voor een ontketende Luuk Hoiting, komt de tweede ronde opeens heel dichtbij. Jasper Adams mist echter zijn strafworp, waardoor het tot de laatste strafworp spannend zal blijven. Joao Ramos haalt zijn revanche voor zijn vorige week gemiste strafworp en ook Ivar Stavast blijft ijzig koel onder de druk die op zijn schouders rust. Hij schiet met de vijfde en laatste strafworp OCI-LIONS naar de tweede ronde van de EHF Cup!
 
Doelpunten OCI-LIONS: Jasper Adams 8, Joris Baart 6, Ivo Steins 3, Lino Janssen, Joao Ramos en Serge Heijnen 2, Rob Schmeits, Ivar Stavast en Luca van Straaten 1. 

Foto's: Jos Joosten, Rob Creemers en FotoReza

OCI-LIONS vs WestWien