OCI-LIONS moet uiteindelijk buigen voor BM Benidorm

OCI-LIONS moet uiteindelijk buigen voor BM Benidorm

Na de nederlaag in de eerste poulewedstrijd, moest OCI-LIONS haar tweede wedstrijd tegen het Spaanse Benidorm winnen om uitzicht te houden op een plek in de kruisfinales. Een moeilijke opgave tegen de ploeg die eerder vandaag de winnaar van vorig jaar, Halden uit Noorwegen, op een gelijkspel wist te houden.

In de eerste vijf minuten krijgt LIONS meteen drie doelpunten om de oren, Mario Bergen en Roel Adams doen wat terug namens de thuisploeg. Daarna geeft Benidorm echter even gas en is de stand na tien minuten opeens 8-2. Twee snelle goals van Lino Janssen en een benutte strafworp van Ivar Stavast zorgen ervoor dat Benidorm op een zes doelpunten voorsprong blijft hangen tot de twintigste minuut van de wedstrijd, 12-6. In de laatste tien minuten is het weer Benidorm dat een versnelling hoger schakelt en uitloopt naar 15-7, bij LIONS wordt er met de schaarse open kansen slordig omgesprongen. In de laatste vier minuten voor rust staat het vizier dan eindelijk op scherp aan LIONS-zijde en vallen er snel vijf doelpunten op rij; Tweemaal Ivar Stavast en Lino Janssen, en eenmaal Nuno Rebelo. Zo komt de ruststand uit op 16-12 en is in de tweede helft nog alles mogelijk.

In die tweede helft weet OCI-LIONS de goede lijn van de laatste minuten door te zetten. Binnen zeven minuten is het verschil nog maar drie door doelpunten van Ivar Stavast, Roel Adams en Kai Feldmann. Ook na een kwartier spelen is het verschil nog steeds maar drie doelpunten, mede doordat Ivar Stavast zijn vorm heeft teruggevonden. Hij scoort de 23-20 en daarmee zijn negende treffer van de avond. Daarna is de koek echter langzaam op bij OCI-LIONS en kan Benidorm weer uitlopen naar 29-23 met nog acht minuten te spelen. In die laatste acht minuten weet OCI-LIONS nog maar één keer te scoren en loopt Benidorm nog uit naar een enigszins geflatteerde 35-24 eindstand. Dat betekent dat OCI-LIONS helaas kansloos is voor de kruisfinales. Morgen om 13u volgt nog de laatste poulewedstrijd tegen de toernooiwinnaar van vorig jaar, Halden.

Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 9, Nuno Rebelo 5, Lino Janssen 4, Mario Bergen, Roel Adams en Kai Feldmann 2.