OCI-LIONS na klinkende overwinning op Sasja HC definitief derde


In de laatste ronde van de BENE-League stond OCI-LIONS maar één ding te doen. Om de derde plek veilig te stellen, moest er vanavond gewonnen worden van laagvlieger Sasja HC. 
 
Sasja HC kon de eerste tien minuten van de wedstrijd enigszins bijblijven, 7-5, maar LIONS bleek vanavond goed op schot. Schutters Jasper Adams en Joao Ramos zouden gezamenlijk twaalf keer scoren in de eerste helft, na twintig minuten was de stand al 16-9. Aanvoerder Ivo Steins en Ivar Stavast bleven aan de kant en zagen hun ploeggenoten in de laatste vijf minuten van de eerste helft een paar onnodige doelpunten incasseren. Desalniettemin ging OCI-LIONS met een comfortabele 20-13 stand rusten. 
 
In de tweede helft groeide het verschil van zeven binnen enkele minuten uit naar een verschil van tien, 24-14. Alle spelers kregen speelminuten, op Ivar Stavast en Ivo Steins na, die beiden met lichte blessures gespaard werden. Op een kwartier van het einde was het verschil gegroeid naar veertien doelpunten, 31-17, en nam LIONS wat gas terug. Sasja had er nog wel zin en scoorde maar liefst vijf keer op rij. Jongelingen Jeroen Roefs, Pieter Strauven en Luca van Straaten zorgden dat het verschil weer terugkwam op tien. Serge Heijnen bepaalde na zestig minuten de eindstand op 36-26. Een verdiende overwinning voor OCI-LIONS, dat hiermee de derde plek definitief veilig stelt. Jasper werd met acht doelpunten topscorer en werd tevens uitgeroepen tot Man of the Match. 
 
Aalsmeer wist Bevo HC in extremis op een gelijkspel te houden in De Heuf en pakt daarmee het laatste ticket voor de Final4 over twee weken. OCI-LIONS zal tegen de nummer 2 HC Visé spelen, Aalsmeer neemt het in Antwerpen op tegen koploper Achilles Bocholt. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Jasper Adams 8, Joao Ramos 7, Joris Baart 5, Kai Feldmann en Luca van Straaten 4, Bram Versteegden, Serge Heijnen en Pieter Strauven 2, Jeroen Roefs en Lino Janssen 1. 

Foto's: FotoReza en Jos Joosten

OCI-LIONS vs Sasja