OCI-LIONS op derde plek na winst op Quintus

OCI-LIONS op derde plek na winst op Quintus

In de wedstrijd tegen hekkensluiter Quintus volstond niks meer dan een klinkende zege voor OCI-Nitrogen-LIONS. Heel gemakkelijk zou het echter niet gaan deze zaterdagavond in de Stadssporthal.

Quintus begon onbevangen aan het duel, waarin alle druk bij OCI-LIONS lag. De ploeg van Alex Curescu wist via 6-6 en 8-8 lange tijd gelijke tred te houden. Na twintig minuten sloeg LIONS voor het eerst een gaatje van drie doelpunten, 13-10, waarop Quintus de eerste time-out nam. Zij brachten doelman Imre Obbens, die er voor zorgde dat de 13-10 voorsprong van OCI-LIONS kon worden omgebogen in een 13-15 voorsprong voor Quintus. Daarna waren het echter Joao Ramos en doelman Luuk Hoiting die opstonden aan LIONS-zijde, Ramos zorgde met drie treffers op rij dat OCI-LIONS toch met een miniem voordeel de kleedkamers kon opzoeken. Ruststand 16-15.

Door tijdstraffen voor Quintus aan het begin van de tweede helft, kon OCI-LIONS snel uitlopen naar 19-15, een gat wat Quintus niet meer te boven zou komen. Joao Ramos bleef stug door scoren en ook Luuk Hoiting keepte een uitstekende wedstrijd. Tien minuten voor tijd bracht Kai Feldmann het verschil op vijf, 25-20, en toen was het helemaal klaar bij Quintus. OCI-LIONS kon via 26-22 uitlopen naar de 34-24 eindstand. Een uitblinkende Joao Ramos werd met dertien doelpunten uitgeroepen tot Man of the Match.

Door de winst op Quintus en het verlies van BEVO klimt OCI-LIONS weer naar een derde plaats in de BENE-League. Hasselt staat tweede met één punt meer, Aalsmeer en BEVO volgen op één punt achterstand. Het beloven een spannende laatste vijf wedstrijden te worden.