OCI-LIONS op karakter naar derby-winst tegen BEVO HC

OCI-LIONS op karakter naar derby-winst tegen BEVO HC

OCI-LIONS trok donderdagavond na een slecht eerste bedrijf toch aan het langste eind in de derby tegen BEVO HC. In Panningen stond de ploeg van Mark Schmetz met rust nog met 17-13 achter, maar werd in de tweede helft een 31-32 eindstand uit het vuur gesleept.

De eerste tien minuten waren duidelijk voor BEVO HC, er werd snel een voorsprong van twee doelpunten gepakt en die hield lang stand. Pas na dik tien minuten kwam OCI-LIONS langszij door een benutte break van Serge Heijnen. Tot aan de twintigste minuut waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar daarna nam BEVO weer het voortouw, onder leiding van een makkelijk scorende Colman. De mannen van Jo Smeets wisten wel raad met de open offensieve dekking, en met name Niek Jordens aan de cirkel werd veelvuldig gevonden. In de laatste tien minuten voor rust liep BEVO via 11-11 uit naar een 13-17 ruststand.

Na rust tapte OCI-LIONS uit een ander vaatje, de offensieve dekking werd teruggeschroefd naar 6-0, met Feldmann en Roel Adams in het hart. Ook Luca van Straaten stond verdedigend uitstekend zijn mannetje en pikte ook zijn doelpunt mee. Binnen tien minuten had LIONS de vier doelpunten achterstand weggepoetst, onder andere door drie benutte strafworpen van aanvoerder Steins. 

Het bleek erop en erover voor de Sittardse formatie, want na een kwartier waren de rollen volledig omgedraaid bij een 22-25 stand. Het verschil kwam zelfs nog op vier via een sterk spelende Kai Feldmann op de cirkel, er waren toen nog vijf minuten te spelen. OCI-LIONS liet dan toch de teugels weer wat vieren en via wederom Jordens en de gebroeders Van den Beucken wist BEVO nog terug te komen tot 31-32 in de laatste seconden van de wedstrijd. 

Een overwinning op karakter voor OCI-LIONS, dat zich nu zal moeten gaan opladen voor de Europese ontmoeting met het Oostenrijkse Alpla Hard van komende zaterdag. 

Doelpunten OCI-LIONS: Joao Ramos 7, Ivo Steins 6, Joris Baart 5, Rob Schmeits, Jasper Adams en Kai Feldmann 3, Serge Heijnen, Pieter Strauven, Luca van Straaten, Ivar Stavast en Roel Adams 1. 

Foto's: FotoReza

OCI-LIONS vs BEVO