OCI-LIONS pakt een punt in Bocholt

OCI-LIONS pakt een punt in Bocholt

Zaterdag 10 november staat een zware wedstrijd op het programma voor OCI-LIONS. Ze spelen namelijk uit tegen Achilles Bocholt. Bocholt dat dit seizoen nog geen wedstrijd heeft verloren en dan ook vast boven aan staat in de BENE-league. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. 

OCI-LIONS begint veelbelovend aan de wedstrijd, na 3 minuten krijgt Bocholt 2 minuten en na een mooie redding van Luuk Hoiting staat LIONS na 5 minuten spelen 2-4 voor. Helaas begint daarna het slordige spel van LIONS en al snel komt Bocholt weer gelijk. 
Toch weet LIONS weer een paar punten uit te lopen, doordat Luuk Hoiting een penalty weet te stoppen, Ivo Steins de penalty aan de andere kant wel maakt en een mooie onderschepping van de bal door Jasper Adams ervoor zorgt dat Rob Schmeitz kan scoren. Hierdoor komt OCI-LIONS op 3 punt voorsprong (6-9). 

Daarna gaat het toch weer even mis, zowel Lino Janssen als João Ramos krijgen 2 minuten en LIONS staat dan op dat moment met 4 man in het veld. Bocholt loopt dan ook uit en na 23 minuten spelen is de stand 13-11. Vanaf dan gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, OCI-LIONS weet toch weer op gelijke hoogte te komen door de treffer van Luca van Straaten. De rust werd in gegaan met een kleine achterstand: 16-14.

Na de rust gingen onze mannen er weer vol tegen aan, hoewel Bocholt de eerste treffer wist te maken, wist OCI-LIONS al weer snel gelijk te komen. Vanaf dit moment is het stuivertje wisselen, telkens weet Bocholt een paar puntjes uit te lopen, waarna LIONS weer terug komt. 

In de tweede helft lijkt OCI-LIONS de slordige fase van de eerste helft achter zich gelaten te hebben en is vast besloten om de twee punten binnen te halen. Een goed spelende Pieter Strauven, die het spel prima verdeelt en een scorende Jasper Adams vanaf de rechter opbouw zorgen ervoor dat LIONS steeds weer weet aan te haken.

De laatste minuten van de wedstrijd zijn de rollen omgedraaid. OCI-LIONS staat aan de positieve kant van de score en Bocholt moet nu aan de bak om 1 punt veilig te stellen.

Na de Time Out van Mark Schmetz in de laatste 30 seconden, weet LIONS helaas niet definitief de wedstrijd in hun voordeel te beslissen om er 30-32 van te maken want Ramos wordt in onze optiek niet beloond met een een 7-meter. Aansluitend neemt Bocholt een Time Out met nog 15 seconden te spelen. Bocholt weet wel de gelijkmaker te scoren door een mooie uitgespeelde aanval. 31-31 is de eindstand. 

Een gelijkspel was in deze wedstrijd dan ook een terechte uitslag.

Doelpuntenmakers: Ivar (2), Rob (4), Ivo (6), Joris (2), Jasper (6), Luca (2), Roel (1), Lino (2), Ramos (2), Serge (2).

Dinsdag 13 november speelt OCI-LIONS alweer de volgende wedstrijd. Thuis zullen ze het opnemen tegen Hurry Up. Tot dinsdag.