OCI-LIONS sleept punt uit het vuur in Aalsmeer


Voor de vierde wedstrijd in de nacompetitie om het landskampioenschap reisde OCI-LIONS op Paasmaandag af  naar Aalsmeer. Na de zeperd tegen BEVO afgelopen zaterdag zouden twee punten meer dan welkom zijn in Sittard-Geleen. Bij verlies zou OCI-LIONS zich in de resterende twee wedstrijden tegen Volendam en BEVO geen puntverlies meer kunnen permitteren. 
 
LIONS begon zwak aan de wedstrijd en leek de klap van afgelopen zaterdag nog niet helemaal te boven. Trainavicius en Benghanem zorgden binnen zeven minuten voor een 5-0 voorsprong voor Aalsmeer, en LIONS liep direct achter de feiten aan. Aanvoerder Ivo Steins en Rob Schmeits waren de enige LIONS-spelers die in het eerste kwart van de wedstrijd het net wisten te vinden. Het verschil van vijf werd teruggebracht naar drie, 10-7. 
 
Na een kwartier sloeg voor de eerste keer de vlam in de pan in de oververhitte Bloemhof. Trainavicius kon zich niet beheersen en gaf Pieter Strauven een tik in het gezicht; hij werd bestraft met een directe rode kaart. OCI-LIONS wist helaas niet meteen te profiteren van de onrust die er bij Aalsmeer ontstond, ook omdat Blaauw een uitstekende vervanger voor Trainavicius op de middenopbouw bleek te zijn. In de afronding bleek LIONS keer op keer net niet scherp genoeg, Baart, Adams en Strauven raakten meermaals paal en lat, en op andere momenten stond doelman Kooij in de weg. Met de rust had LIONS de achterstand verkleind tot 15-13.
 
Ook na rust lukte het LIONS niet de aansluitingstreffer achter  Kooij, de vervanger van Marco Verbeij, te krijgen. De wedstrijd werd ondertussen steeds harder, wat resulteerde in vier tijdstraffen in het eerste kwartier na rust. Op tien minuten voor het einde was de voorsprong van Aalsmeer weer gegroeid naar vier, 27-23. De derde tijdstraf, en bijbehorende rode kaart, voor defensief specialist Selman bij Aalsmeer leek een breekpunt in de wedstrijd. Ivo Steins benutte de strafworp die volgde en even later was het Rob Schmeits die vanaf de hoek Kooij verschalkte en eindelijk voor aansluiting zorgde, 27-26. 
 
Over de laatste twee minuten kan een verslag op zich geschreven worden. Er ontpopte zich een waar spektakel in de kolkende Bloemhof. Eerst was het nog Boomhouwer die met een strafworp Aalsmeer weer wat lucht gaf, maar kort hierop volgde een tijdstraf voor Samir Benghanem. Benghanem ging hierop zodanig door het lint dat hij niet alleen zijn tweede tijdstraf kreeg, maar kort daarop op de bank ook nog de rode kaart voorgehouden kreeg. Aalsmeer moest de laatste minuut met vier man uitspelen en zag LIONS via een benutte strafworp van Rob Schmeits gelijk komen.
 
Na een aanvallende fout van Aalsmeer en met nog veertig seconden op de klok was de laatste aanval voor LIONS. Zodra de scheidsrechters tijdspel aangaven nam coach Lambert Schuurs een time-out om de laatste aanval door te spreken. Er waren op dat moment nog vijf passes over. Bij de spelhervatting begon Pieter Strauven te dribbelen, waarop de scheidsrechter direct affloten en de het balbezit voor Aalsmeer was. Kai Feldmann beging vervolgens een overtreding op Bottinga en mocht ook met twee minuten naar de kant. De vrije worp werd door Blaauw over geschoten waardoor LIONS uiteindelijk toch een punt uit het vuur wist te slepen. 
 
Door dit zwaarbevochten punt, en het verlies van BEVO in Volendam, kan OCI-LIONS zich bij winst in de voorlaatste wedstrijd tegen Volendam plaatsen voor de Best of Three om het landskampioenschap. 
 
Scores OCI-LIONS: Ivo Steins en Rob Schmeits 6, Joris Baart 4, Ivar Stavast 3, Lino Janssen, Jasper Adams, Joao Ramos en Pieter Strauven 2, Serge Heijnen 1.