OCI-LIONS verliest in Aalsmeer

OCI-LIONS verliest in Aalsmeer

Zaterdag reisde OCI-LIONS naar de Bloemhof voor de confrontatie met Aalsmeer in de BENE-League. Bij winst zou LIONS de top vier binnenkomen, bij verlies ontstaat er een klein gaatje met de top. 
 
In het eerste kwartier was OCI-LIONS duidelijk de bovenliggende partij. Aalsmeer had veel moeite met de offensieve LIONS-dekking en leed veel balverlies. Twee goals van Ivar, een break van Serge en een goal van Ivo aan de cirkel zorgden voor een 3-5 voorsprong voor LIONS. Na twintig minuten was de voorsprong door twee goals van Joao Ramos zelfs gegroeid naar 5-8. Bij LIONS liep de doelpuntenmachine daarna een beetje vast, waar Aalsmeer juist beter in de wedstrijd kwam. Vier minuten voor rust zorgden van Offeren en van Dam ervoor dat Aalsmeer langszij kwam. Twee goals van Bottinga in de laatste minuten en één doelpunt van Joris Baart betekenden een 12-11 ruststand.
 
Na rust lukte het OCI-LIONS niet om snel weer naast Aalsmeer te komen, Aalsmeer bleef steeds op een gaatje van twee doelpunten hangen. Tot de tiende minuut bleef LIONS aanhaken maar na de 18-16 van Ivar Stavast liep Aalsmeer via Dekker en Benghanem uit naar 20-16. Er was een time out van Mark Schmetz voor nodig om de kopjes weer in de goede richting te krijgen. Tweemaal Ramos en een doelpunt van LIONS-uitblinker Joris Baart zorgden weer voor de aansluiting, 20-19. 
 
Toen Blaauw namens Aalsmeer een strafworp miste was het nieuweling Pieter Strauven die na een geweldige schijnbeweging weer zorgde voor de gelijkmaker, 20-20. Met nog tien minuten te spelen leek de koek hierna echter op bij LIONS. Aalsmeer liep via een ontketende Trainavicius uit naar 25-21, bij LIONS kon alleen Joris Baart nog iets terugdoen. De ploeg zou de achterstand van vier doelpunten niet meer te boven komen, ook de twee laatste doelpunten van Joris Baart konden daar niks meer aan veranderen. Aalsmeer won in eigen hal met 28-24 en gaat LIONS voorbij op de ranglijst.
 
Scores OCI-LIONS: Joris Baart 7, Joao Ramos 6, Ivar Stavast 3, Jasper Adams en Ivo Steins 2, Serge Heijnen, Rob Schmeits, Bram Versteegden, Pieter Strauven en Kai Feldmann 1.