OCI-LIONS verliest strijd om landstitel van Aalsmeer

OCI-LIONS verliest strijd om landstitel van Aalsmeer

Zaterdag 26 mei was D-Day voor OCI-LIONS. Na het verlies vorige week in de eerste finalewedstrijd, moest er vandaag gewonnen worden in Aalsmeer om een derde wedstrijd in Sittard af te dwingen. Een kleine 100 fanatieke supporters reisden mee om de ploeg te ondersteunen.
 
OCI Nitrogen-LIONS begint gretig aan de wedstrijd en kent een goede eerste tien minuten met doelpunten van Ivo Steins, Rob Schmeits en Joao Ramos. Na een tijdstraf voor Rob Schmeits kan Aalsmeer terug kruipen tot 3-4. Daarna is het echter weer LIONS dat vanuit een sterke dekking uitloopt naar 3-6 na een kwart wedstrijd. Dit keer volgt er echter een dubbele tijdstraf waardoor Aalsmeer binnen twee minuten de stand gelijk kan trekken tot 6-6. De laatste tien minuten van de eerste helft lukt er nog maar weinig aan LIONS-zijde, Aalsmeer loopt via 9-9 uit naar 12-9. LIONS kan vooral aanvallend geen vuist maken en lijdt onnodig veel balverlies. De laatste drie doelpunten zijn voor Aalsmeer, dat met een 15-10 voorsprong gaat rusten.
 
Aan het begin van de tweede helft loopt Aalsmeer razendsnel uit naar 17-10. Marco Verbeij, die in het veld is gekomen voor doelman Birjovanu houdt LIONS alsmaar van scoren af met geweldige reddingen. De wedstrijd is bikkelhard, alleen in de eerste acht minuten van de eerste helft vallen er al vijf tijdstraffen. Tot driekwart wedstrijd blijft het verschil rond de vijf a zes doelpunten hangen, Marco Verbeij lijkt niet te passeren vandaag. Toch weet Joris Baart met drie doelpunten op rij de spanning enigszins terug te brengen in de wedstrijd, 21-18 na twintig minuten. In de 24e minuut weet LIONS zelfs nog terug te komen tot op twee doelpunten, 22-20 via Ramos, maar het mag niet meer baten. Aalsmeer loopt uit naar 25-20 en de wedstrijd is gespeeld. De jongens blijven vechten tot de laatste seconden en bepalen de eindstand op 25-23. 

Foto's: FotoReza FIQAS Aalsmeer / LIMBURG-LIONS