Talenten OCI-LIONS bekeren verder

Talenten OCI-LIONS bekeren verder

Afgelopen woensdagavond 14 november 2018 stond in Beek de bekerwedstrijd
tussen BFC 2 en OCI-LIONS 2 op het programma. Het tweede team van BFC komt uit in de hoofdklasse, maar desondanks was er voorafgaand aan de wedstrijd geen sprake van onderschatting. Het feit dat er zonder hars gespeeld moest worden, was bijvoorbeeld duidelijk in het voordeel van de Hoofdklasser. 
 
In een zeer goed gevulde hal begon de wedstrijd aftastend. In de eerste helft bleven de beide teams qua score dicht bij elkaar, het lukte de talenten nog niet om een gaatje van meer dan twee doelpunten te slaan. Er werd gerust bij een 8-9 voorsprong voor OCI-LIONS 2.
 
In de tweede helft konden de talenten van LIONS 2 langzaam het verschil maken, maar een taai BFC bleef toch keer op keer weer aanhaken. Pas na 40 minuten leek de wedstrijd beslist bij een 11-15 stand, maar vier minuten voor tijd werd het toch nog even spannend. BFC kwam wederom terug tot 18-20 en kreeg zelfs de kans op de aansluitingstreffer. De talenten hielden het hoofd koel en trokken uiteindelijk met een 19-22 eindstand aan het langste eind. 
 
Uitblinkers aan LIONS-zijde waren doelman Bram Kleijkers met een groot aantal stops, en 'routinier' Thomas Dekker, die maar liefst negen doelpunten voor zijn rekening nam. 
 
Op de eerste acht wedstrijden tot nu toe in de eredivisie competitie kijkt Thomas Dekker tevreden terug. Eerst begonnen met twee keer winst tegen BFC en Bevo 2 en erna drie keer verlies tegen Hellas, E&O en Houten. Daarna ruime winst tegen Aristos en een stunt tegen Arnhem. En afgelopen weekend nipte winst tegen Aalsmeer 2. Veel trainen en focus en in elkaar geloven en samenwerken zijn de toverwoorden aldus Thomas.
 
Foto: Ronald Jans Sportfotografie