Talentenplan Limburg Handbal 2024

Talentenplan Limburg Handbal 2024

Om de aanwas van nieuwe talenten voor de toekomstige hoofdmacht van OCI-LIONS te garanderen, gaat de club onder leiding van Maurice Canton deelnemen aan het Talentenplan Limburg Handbal 2024. 
 
Dit plan houdt in dat partijen als Limburg Handbal 2.0, de provincie Limburg, gemeenten en handbalclubs de handen ineen slaan om talentvolle jongens in de leeftijd van 10 tot 16 jaar (C & B-jeugd) op te leiden. 
 
Gezien de leeftijd van de spelers zal de opleiding zich centreren rond de reeds bestaande Handbalscholen. Namens OCI-LIONS zal Maurice Canton de trainingen coördineren en (mede) uitvoeren. Er zal intensief worden samengewerkt met verschillende verenigingen uit de regio, deze clubs zullen ook op het gebied van technisch begeleid ondersteund en verbeterd worden. Daarnaast staat de ontwikkeling van jonge talenten centraal. De spelers die deelnemen aan het programma van de handbalschool profiteren van de ervaring en deskundigheid van de gediplomeerde trainers van OCI-LIONS, ondersteund door LIONS-spelers.
 
Door ook de betrokken verenigingen op technisch vlak te ondersteunen (begeleiding van jeugdtrainers, demotrainingen, etc), hoopt OCI-LIONS bij te dragen aan de kwaliteit van de jeugdopleidingen in Zuid-Limburg. Zo kunnen we ook over een aantal jaren genieten van de nieuwe Luc Steins, Kay Smits en alle andere talenten die onze handbalscholen reeds hebben voortgebracht.