Topweek voor KEMBIT-LIONS 2

Topweek voor KEMBIT-LIONS 2

Deze week stonden 2 wedstrijden op het programma voor KEMBIT-LIONS 2, allereerst kon KEMBIT-LIONS 2 zich klaar maken voor de achtste finale van de beker. Op een donderdag avond afreizen naar Emmen om tegen een goede ploeg te spelen is geen makkie.

Het was belangrijk om de koppies de juiste richting op te krijgen. Ondanks de verre afstand stapten we met veel plezier en vertrouwen in de bus van Heijthuijzen Touringcars. Na een prima rit arriveerden wij netjes op tijd in Emmen, waar de voorbereiding kon beginnen.

Het was te merken dat de sfeer er goed in zat, de jongens waren gebrand om deze wedstrijd te winnen. De 1e helft speelde KEMBIT-LIONS 2 oppermachtig. De dekking was bewegelijk en gretig en de snelle tegen aanvallen werden voortreffelijk afgerond door de hoekspelers Ryan en Tristen. Ook Yakko en Cas speelde een sterke wedstrijd en pakte goed de leiding over dit team. Toch liet E&O zich niet kennen waardoor het niet helemaal lukte om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Ruststand 13-15.

De tweede helft starte stroef voor KEMBIT-LIONS 2, E&O ging natuurlijk tot het gaatje. De organisatie binnen het team was even zoek, ondanks de gemaakte afspraken in de rust. E&O kwam langszij en nam zelfs de leiding. Met nog 20 minuten te spelen was er een achterstand van 4 goals voor KEMBIT-LIONS 2. Toch gebeurde het onwaarschijnlijke, met een geweldige veerkracht en doorzetting wist KEMBIT-LIONS 2 terug te komen in de wedstrijd. Met nog 5 minuten te spelen stond de stand gelijk 25-25. Beide ploegen wisten op dat moment in de wedstrijd bijna niet meer gescoord. De laatste 2 minuten wederom gelijk 26-26. De spanning liep op want er moest een winnaar komen. Met nog een halve minuut te spelen haalde Robin de trekker over en scoorde met een geweldige worp. E&O had nog 20 seconden te spelen, maar verspeelden deze mogelijkheid waardoor KEMBIT-LIONS 2 de wedstrijd kon uitspelen. Eindstand26-27.

Man of the match: Yakko Bannink

Doelpuntenmakers: Yakko (7), Ryan (4), Tim P (1), Robin (1), Tristen (4), Stijn (2), Ids (5), Thomas (3).

Carnavalszaterdag stond de tweede wedstrijd op het programma, dit keer thuis tegen Havas uit Amsterdam. Het kon alleen maar een leuke wedstrijd worden. Door de bekerwedstrijd weten we dat ook Havas verassend uit de hoek kan komen. Ondanks dat het Carnavalszaterdag was, was veel publiek aanwezig. De tegenstander had toeschouwers meegenomen vanuit Amsterdam, die na de wedstrijd gingen kijken hoe in Limburg feestjes gevierd worden.

Het was vanaf het beginsignaal een open wedstrijd, waarbij beide teams een leuke wedstrijd ervan probeerde te maken. Mede door Theo van den Berg kon Havas de 1e helft prima bijbenen (14-12). Coach Harold en Maik hebben in de rust even orde op zaken gesteld. In de 2e helft kwam een ander KEMBIT-LIONS 2 het veld op. Er werd een tandje sneller gespeeld en Havas kon het tempo al snel niet meer bij benen. De voorsprong voor KEMBIT-LIONS 2 werd verruimd en de overwinning was al in zicht. Voor KEMBIT-LIONS 2 een leuke wedstrijd omdat iedereen zo zijn doelpunten wist te maken. Eindstand 41-27.

Groot compliment overigens voor de scheidsrechters T. Erinkveld en R. Wiendels. De heren hebben hun debuut gemaakt bij de heren Eredivisie en een prima wedstrijd gefloten.

Ook een bedankje aan het publiek en de vrijwilligers die toch tijd hebben gemaakt in deze Carnavals periode.

Man of the match: Damiano Caddeo

Goals: Jesper (4), Tim R (1), Thomas (3), Damiano (4), Yakko (4), Ryan (5), Bjorn (3), Robin (5), Tristen (6), Cas (1), Stijn (5).

OCI-LIONS 2 / HV Havas