Uiterst belangrijke winst voor OCI-LIONS tegen Initia Hasselt

Uiterst belangrijke winst voor OCI-LIONS tegen Initia Hasselt

Na de interlandweek werd zaterdagavond in Sittard de BENE-League hervat met een uiterst belangrijke wedstrijd tegen Initia Hasselt. Hasselt had voorafgaand aan de wedstrijd maar één puntje minder dan OCI-LIONS. 
 
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Hasselt, dat scherp uit de startblokken schoot. Na een 0-2 achterstand herpakte OCI-LIONS zich echter snel en kwam op gelijke hoogte via Roel Adams en Serge Heijnen. Het zou echter tot de dertiende minuut duren voordat de eerste voorsprong voor LIONS op het bord kwam, de 6-5 van de hand van Joao Ramos. Kort daarna moest Serge Heijnen met een directe rode kaart naar de tribune vertrekken na een overtreding op Dylan Vossen in een break. Tot aan de twintigste minuut was het vervolgens stuivertje wisselen, met aanvallend veel slordigheden bij beide ploegen. Ook Hasselt moest al na twintig minuten een speler missen, Bart Köhlen kreeg drie tijdstraffen en mocht vertrekken. 
 
In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf kwam OCI-LIONS eindelijk echt los. Gesteund door enkele geweldige reddingen van Rudi Schenk kon de ploeg uitlopen naar 12-10, ook dankzij een uiterst doeltreffende Lino Janssen. Het verschil van twee hield stand tot aan de rust, ruststand 14-12.
 
De tweede helft begon ongelukkig voor de bezoekers uit Hasselt. De uitblinker tot dan toe, Ivan Kolak moest met een enkelblessure de strijd staken. Zijn ploeggenoten wisten echter door goals van Meulders en Van Crieckinge LIONS bij te benen tot de twaalfde minuut, 17-17. Daarna leek de koek een beetje op bij Hasselt en rook LIONS bloed. Jasper Adams die eigenlijk niet zou spelen na een week in de ziekenboeg, werd toch gebracht door Mark Schmetz, en met succes. Hij zou binnen een kwartier maar liefst zes keer tot scoren komen. Ook Rudi Schenk bleek ongenaakbaar in het doel en was erg belangrijk voor LIONS. 
 
Met nog tien minuten te spelen was de voorsprong weer gegroeid naar drie doelpunten, 22-19, na twee breaks van jongelingen Luca van Straaten en Bram Versteegden. Jasper Adams schoot vijf minuten voor tijd de laatste Hasseltse hoop aan diggelen, 26-21. Dylan Vossen en Vio Bosca deden nog wat terug namens Hasselt, maar de overwinning kon LIONS niet meer ontgaan. Matthias van Crieckinge bepaalde uiteindelijk in de laatste minuut de eindstand op 30-24. Man of the Match werden Dylan Vossen namens Initia Hasselt en Rudi Schenk namens OCI-LIONS.
 
Scores OCI-LIONS: Jasper Adams 6, Lino Janssen en Bram Versteegden 5, Luca van Straaten 4, Joao Ramos en Ivo Steins 2, Roel Adams, Serge Heijnen, Ivar Stavast, Rob Schmeits, Joris Baart en Pieter Strauven 1. 

Foto's: FotoReza en Jos Joosten OCI-LIONS vs Initia Hasselt